FIRST BLOOD - kalifornská HC smečka na PoD PaRoU 2013


Pětičlenná parta muzikantů z kalifornského San Francisca, se dala dohromady v zimě roku 2002. Navzdory skromným ambicím - kapela původně ani nepředpokládala, že vůbec kdy překročí hranice Kalifornie - se po vydání prvního dema s pěti skladbami nazvaného jednoduše "DEMO 2002" spustila lavina, která kapelu vymrštila do světa. Demo se dočkalo v roce 2004 reedice a v roce 2006 kapelu čekalo vydání debutového alba "Kalifornia" pod křídly Trustkill Records.

Kalifornská smečka FIRST BLOOD, v jejímž čele stojí frontman s německy znějícím jménem Carl Schwartz, se vydala na cestu po USA a celém americkém kontinentu, po Evropě i Asii, a cestou sdílela pódia s takovými hvězdami, jako Hatebreed, Napalm Death, Sick Of It All nebo Agnostic Front. Koncertováním po celém světě po boku velikánů trávili First Blood čas až do roku 2010, kdy vydávají další studiový počin "Silence Is Betrayal". Kapela dále pokračovala turné po severní americe a připsala si na vrub i další kontinent - Austrálii a Nový Zéland.

Syrový hardcore bez příkras a pokusů o nasládle líbivé refrény nezapře punc kalifornské Bay Area, odkud už vzešla nejedna legenda. Úderný kvintet v neustálém pohybu, produkující nekompromisně tvrdý HC umí publikum dostat pořádně do varu a nejednou se jim podaří vyprovokovat dav pod pódiem k vytvoření opravdu divokého circle pitu. Stačí jen se zaposlouchat a o zbytek se First Blood hravě postará.

18.4.2013 (www.podparou.cz)



Article | FIRST BLOOD - kalifornská HC smečka na PoD PaRoU 2013 • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me