BE FADING FAST - Victims (2008)


Pozdě, ale přeci... Až po dvou letech od vydání debutního CD této kapely z Moravy se dostávám k sepsání a vůbec k poslechu tohoto materiálu. Nedá se prostě stihnout všechno a někdy ani okolnosti nejsou zrovna příznivé.
Skupina hraje technický death metal, no ty škatulky mi dávaj, kurva. No, protože technickej death hrajou spíš kapely jako Demiurg, nebojím se spíš tvorbu BE FADING FAST označit pouze za death metal, spíše staršího ražení. Tož teda po moravsky: old skůl [smích]. Debutnímu CD předcházel promo materiál Spill The Hate, který byl vydán v roce 2007. A aby byly informace úplné, v roce 2009 vzniklo další promo CD Dark Age, a nedávno kapela na profilu Bandzone zveřejnila ukázky z druhého CD, které by mělo vyjít letos pod názvem Global Attack.
Nicméně my se vrátíme do roku 2008, kdy vychází debutní album Victims. CD obsahuje deset válů, bylo natočeno v roce 2007 ve studiu Tony Sound v Pustějově. Pro mě a asi i většinu z vás, studio neznámé, nicméně, zvukově se CD povedlo. Jak je vidět i neznámá studia dokáží vytvořit skvost. Ono to bude spíš “rukama“, než “zaručeným“ a mnohdy drahým studiem. Vskutku nadupaná smrtelná jízda s občasným zamířením do thrashových či grindových vod, na první letmý poslech nepřináší nic nového, maximálně si všimnete, že v jednom válu je ženský hlas. Na druhý poslech ti pozornější odhalí, že (ač mnozí říkají, že se nedá už nic v death metalu vymyslet, že všechny kapely hrajou stejně, nejsou originální atd.) materiál přináší zajímavé momenty, postupy a zpestřující prvky. A tak album nezapadá do průměru. Mimochodem, vál kde je použit ženský hlas (Angels Never Come) je vskutku luxusní a nejen on. Celý materiál je dobře promyšlen. Tady vidím velkou naději do budoucna. A upřímně, na to, že je to už tři roky starý, tak zvukově předčí i některá CD, co vyšla loni či letos a měl jsem je možnost slyšet. Super práce, tady hoši převedli, jak se maká na 666%.
Obal se též povedl, celé CD je dobře graficky zpracované, ale texty v bookletu chybí... jen foto kapely. Škoda, třeba příště. Tohle dílo by mělo být také na vinylu, už jen kvůli krásné kresbě od Romana Kybuse, kde by vynikla daleko více. 1.9.2010 (Panda [7/10])



Article | BE FADING FAST - Victims (2008) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me