DORO - Fear No Evil (2009)


Nová deska FEAR NO EVIL - už obal vypadá slibně - kreslená Dorka drží na řetězech několik démonů a přes rameno jí nakukuje Warlock z obalu Triumph and Agony.
Deska se rozjíždí bouřkovým intrem a ponurým mužským hlasem - nastává "Night Of The Warlock". Název mluví za vše. Vynikající otvírák ve středním tempu. Následuje valivá "Running From The Devil" s ostrým riffem. Další kus je "Celebrate" z prvního EP. Střední tempo a mocný sbor v refrénu. První vypalovačku "Caught In A Battle" zahájí střelba. Takhle dvojšlapku už dlouho Johnny Dee neprohnal. Přichází první balada. Tradičně německy zpívaná "Herzblut". Nic nového nepřinášející, ale dobrá. Na stejnojmeném EP zazněla i francouzsky, portugalsky a španělsky. Rychlost zvýší "On The Run" s jakoby Judasovským riffem zdvojených kytar. A další ploužák - tentokrát skvělý duet. Nádherně se doplňující dva ženské hlasy. Šlapavá "I Lay My Head Upon My Sword" posouvá desku k další baladě. Hromy, zvonivý zvuk a plíživé tempo "It Kills Me". O třídu lepší než "Herzblut". A další valivka s klenutým refrénem "LONG LOST FOR LOVE". A je tu závěrečná "25 YEARS". Začíná šeptaným recitativem jako kdysi jedna starší skladba "Fortunteller". Balada, která má asi souvislost s 25 lety DORO na scéně. Bohužel nevládnu jazykem Shakespearovým.
Na digipaku jsou i 2 bonusy navíc. První je "Wildfire". Rychlá skladba, kterých by na albu mohlo být více. Druhý bonus "You Won My Love" začíná akustickou kytarou a jedná se o další standardní baladu.
No a je konec. Zdá se, že Doro po letech experimentů našla starou tvář a nezbývá než doufat, že tak bude pokračovat i nadále. 25.8.2010 (Archivist [9/10])



Article | DORO - Fear No Evil (2009) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me