BRUTE - Inhuman Seed Of Terror [demo] (2010)


Death metalové trio BRUTE vydalo za dvanáctiletou existenci nové, v pořadí třetí, demo „Inhuman Seed Of Terror“. Leader a hlavní mozek kapely Steve (ex-MORTURA) je odkojen kapelami typu MORBID ANGEL, DYING FETUS, SUFFOCATION atd., a proto se není čemu divit, když se při poslechu nového proma dostaneme do špinavých hnát zubožené smrtky. Kapela sází na čistokrevný death metal. Ale pěkně popořádku.
Kapela vznikla v prosinci roku 1998 v sestavě pěti hudebníků, kteří natočili první demo „Fetus of Evil“. Kapele se však nedaří a ještě tento rok se rozpadá. Neúnavný Steve však vytrval a jako one man project natočil druhé demo „Furious Pictures and Agony“. Doba smůly byla přetrvána a nyní se kapela hlásí o slovo s již zmiňovaným třetím demem „Inhuman Seed of Terror“. Kdy přijde konečně regulérní album?!
I když kapele chybí hnací motor v podobě bubeníka, z nahrávky je cítit radost ze skládání a nahrávání. Na posluchače dýchne lehce nahnilý odér metalového undergroundu, který můžeme slyšet na prvních deskách deathových US legend. Trojice skladeb rozmetá vše, co se nachází v okolí a nenechá nikoho na pochybách, že zde se nikdy neodmlouvá. Jednička „The Sins Will Get Us“ po krátkém úvodu vtrhe mezi posluchače kulometná palba bicích, hoblujících kytar a smrtí načichlý growl. Titulní skladba si pohrává s atmosférou a o slovo se hlásí až pohřební rychlost, která vévodí velké části této skladby. Poslední zásek „Repulsive Loss of Self-Respect“ zavání našinci KRABATHOR a jejich poctivým death metalem. Výsledná známka tohoto počinu je lehce nadprůměrná a posluchači zaručí zážitek, ke kterému se určitě nejednou vrátí. Osobně si myslím, že kapela by si zasloužila konečně nějakého vydavatele a natáčení full cd v profesionálním studiu. Výsledek by byl o mnohem lepší, než je tomu doposud. 11.7.2010 (Kuba [7/10])



Article | BRUTE - Inhuman Seed Of Terror [demo] (2010) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me