MORBID ANGEL - Altars Of Madness (1989)


Když jsem poprvé dostal do rukou toto album, byl jsem zděšen a zároveň plný očekávání, co to bude za kapelu a jakou hudbu produkuje. Když jsem se podíval na logo kapely a na potisk debutového alba, šel mi mráz po zádek. Vrchol brutality a chorobnosti. Nelidské příšery, které házejí strašidelné a brutální grimasy, toť obal "Altars of Madness".

Když jsem vkládal cd do přehrávače, čekal jsem co se vyvrbí. Byl to neskutečný pocit, když se z reproduktorů valily hradby kulometných bicích, které uměly včas zpomalit a dodat skladbě neutuchající atmosféru. S rytmickou sekcí pomáhala hluboce podladěná basa, která dokázala pořádně nakopnout skladbu. Jako třešnička na dortu byla samostatná kytarová sekce, která riffovala jako o život a zároveň sázela v neskutečných rychlostech šílaná sóla, která působila jako z jiné planety. Člověk se divil, že hudebníkům neupadnou ruce. Chlapci věděli, kdy mají trochu ubrat plyn a zvolnit skladbu, jako se děje např. ve skladbě "Lord of All Fevers and Plague", aby Vás mohli následně rozdrtit zbytkem songů, které se zase odehrávají ve zběsilé rychlosti, jak dokazuje skladba "Bleed For The Devil", kde se odehrává souboj kytarových sól, jako to umí legendy trash metalu Slayer. Devátá skladba začíná přestřelkou a vzápětí se na Vás vyhrne neskutečná hradba bicích a šílených kytar. Vše umocňuje dábělský hlas Davida Vincenta, který je plný hněvu a agrese. Všechny skladby odsýpají neskutečně rychle a vy si ani neuvědomíte, že už je konec alba, což Vás donutí znáčknout znova tlačítko play a nechat se unášet drtivou silou kvalitního death metalu.

Azagthothovo komando natočilo album, které se stalo pilířem a základní knihou brutálního death metalu a bylo(a stále je) neutuchající studnicí inspirace. 9.7.2009 (Kuba [9/10])



Article | MORBID ANGEL - Altars Of Madness (1989) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me