GRAVEWORM - Engraved In Black (2003)


Italská partička Graveworm patří k tomu nejlepšímu (není-li to úplně nejlepší) co může Italská metalová scéna nabídnout. V roce 2003 kapela vydala své čtvrté album Engraved In Black, a tato deska zastihla tuto italskou šestici ve vynikající formě.
První pecka "Dreaming Into Reality" začíná v poměrně pomalém zavádějícím tempu, ale tvář black metalu v podání Graveworm se brzy ukáže. Stefanův nenapodobitelný hlas nás opět uvede do varu. První, pro mě velká "hitovka" (dá-li se to tak nazvat) je "Legions Unleashed". Perfektní skladba, která obsahuje vše, co by správná blacková vypalovačka měla mít. Houpavější pasáže se střídají s pekelným tempem, náhle se do popředí dostanou klávesy, a Stefanův growl se perfektně snoubí s běsnením kytar a bicích. "Renaissance In Blood" je velice zajímavá skladba, spíše pomalejšího rázu, kde opět hrají velkou roli klávesy (to v black metalu bývá, ale u Graveworm je to skoro pravidlem) v podání půvabné Sabine Mair. Neutuchající kytarový riff s blackovým zpěvem nás provází skoro 4 minutky. Nastává velmi příjemné překvapení, které bych na blackovém albu, zvlášť ne na albu Graveworm nečekal. "Thorns Of Desolation" totiž neskrývá metalové běsnění, nýbrž nás uklidní příjemná folková hudba, připomínající Irské tance. Velice příjemná změna a uvolnění. Ale opět do blackových vod. "Abhorrance" je ostrá šleha, která na nás udeří masivní silou. Vynikající pecka pod známou značkou Graveworm. Vysmátá partička R.E.M. si svůj song "Losing My Religion" představovala asi trochu jinak. Graveworm jí navlékli slušivý metalový kabát. Stefan se tu předvedl ve skvělé formě, skladba zní úžasně. "Drowned In Fear" zařadí ještě rychlejší stupeň. Pekelně rychlá věc. S "Beaty Of Malice" trošku zvolníme tempo a necháme se ukolébat od Sabine a jejích kláves. Ani Stefan se nedrží rychlosti předchozí skladby a se Sabininým tempem spolupracuje. Netrvá dlouho a pecka se rozjede naplno po Gravewormských kolejích. "Apparition Of Sorrow" nás zase nabudí do melancholičtějšího tempa a 2 minutky strávíme s klávesami a bicími. "It's A Sin" patří k mým nejoblíbenějším skladbám od Graveworm vůbec. Typický Stefanův zpěv s rytmickými přechody bicích a pozoruhodným kytarovým riffem nepotřebuje další komentář.
Čtvrté CD kapely Graveworm je dle mého názoru jedno z nejlepších alb které můžete nalézt pokud chcete slyšet opravdu peckovní black metal. Klobouk dolů. 8.2.2009 (Dave [10/10])



Article | GRAVEWORM - Engraved In Black (2003) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me