GAME OVER: Máme přirozený způsob psaní skladeb


Jedním z nejzajímavějších objevů italské thrash metalové scény je skupina Game Over. Já jsem vyzpovídal zpívajícího baskytaristu Renata Chiccoliho alias Rena.


 

Na začátku ledna roku 2012 jste vydali debut “For Humanity”. Myslím, že to je opravdu kus poctivé práce. Skutečný thrash metal osmdesátých let. Jaký z toho máte pocit vy?
Ahoj kluci, jo myslím, že slovo “poctivý” je úžasnej komliment, zvlášť v dnešní době. Je to hudba, kterou milujeme a snažíme se jí dělat jak nejlíp dovedeme. Jsme opravdu šťastný za finální výsledek našeho prvního alba. Zjistili jsme, že zvuk, který chceme, připomíná Megadeth (když jsme přišli do studia, první co jsme si řekli bylo, že chceme upravit zvuk jako “Rust in Peace”, protože jsme chtěli, aby to bylo tomu podobné).
Kromě toho “For Humanity” má dobré ohlasy od děcek z Evropy, Japonska, Ameriky a to nás dělá šťastnými!



Tak to souhlasím, “Rust in Peace” mám nejraději. Nicméně, mé pocity z tohoto alba jsou ohromné. Zvuk je čistý a pěkně čitelný. Zvukař udělal vybornou práci. Chtěli jste tak znít?
Ano, jak jsem říkal, byl to jeden z našich cílů, když jsme vstoupili do studia. Nahráli jsme celé album v Domination Studios Simoneho Mularoniho. Simone hned pochopil jaký druh zvuku jsme hledali a nahráli jsme to s nástroji a zesilovači tzv. staré školy (old-school), ale snažili jsme se mít dobrý úder.


Hudba a texty byla týmová práce nebo se o vše postaral jen jeden člověk?
Já píšu všechny texty, které jsou převážně rozdělené do dvou velkých kategorií: některé písně mluví o vážných a téměř "sociálních" otázkách, jako "Bleeding Green", to je o devastaci přírodních zdrojů, nebo "War of Nations", která mluví o anestezii vědomí vybudovat vlády a média. Jiné písně, místo toho mluví o totálních blbostech. Například “Evil Clutch”, ta je inspirována jedním z nejhorších (a mnou milovaným) filmů všech dob: Evil Clutch Quite. Italský název je "il Bosco 1" (něco jako "The Wood 1"), a úžasná věc je, že není žádné 2 nebo 0. Porozumíte tomu, je to mistrovské dílo... Celé lidstvo by mělo mít jeho kopii a "il Bosco 1" vytetováno na hrudi!
Za to, co se týče hudby, je to hlavně týmová práce. Někdo přijde na zkoušku s některými novými nápady nebo riffy a snažíme se najít cestu pro uchopení písně nejlepším způsobem. Takže máme přirozený způsob psaní skladeb.



Jsem rád, že se nezapomíná na thrash metal osmdesátých let a nevadí mi, když skupiny mají svůj vzor a váš vzor si myslím, že je Nuclear Assault, je tomu tak?
Jasně, všechno, co rostlo s Nuclear Assault a New Yorkskými kapelami, je pro nás velkou inspirací. Takže když jsme spolu začali hrát, museli jsme najít název skupiny a pomysleli jsme na hlučné první album Nuclear Assault, která šokovala náš život jak jen dynamit v kalhotách mohl udělat. My všichni máme velkou inspiraci z osmdesátých letech thrash metalu a heavy metalu jako jsou OverKill, Megadeth, Testament, Anthrax, Cyclone Temple, Death Angel, Xentrix a mnoho dalších.
A pak ti musím prozradit tajemství: náš kytarista Sanso je záskok Dana Lilkera. (zpěvák a baskytarista Nuclear Asault - pozn.autora)



Mohl bys popsat čtenářům průběh tvorby alba nebo nějakou veselou příhodu při tomto procesu?
Pracovali jsme na celé tvorbě alba po dobu více méně dvou týdnů. Nejprve jsme nahráli bicí, pak basu, kytary, sóla a vokály, jak říká tradice.

Nahrávali jsem starým způsobem s jednohlasovou stopou (kromě některých částí a sborů). Pronajali jsme si byt vedle nahrávacího studia; s kuchyní, koupelnou a ložnicí s mnoha lůžky (jedno z nich bylo zcela ručně vyrobené z materiálů, které se netýkaly postele. Drželo to spojené lanem... [smích] a jasně, Ziro se okamžitě rozhoduje, že jedna postel byla jeho, protože je to divoch). Jednou jsem se sprchoval a přítel Simone (ten chlápek, co nás nahrával) přišel do našeho studiového bytu nabídnout nám trochu vína. Díval se skrze okno a viděl, že Ziro a Sanso byli v kuchyni téměř nazí. Pochopil, že na něj bude čekat něco hrůzostrašného, ale stejně vstoupil. Neslyšel jsem ho přicházet a jen jsem slyšel jako Ziro říká: „Jdu do koupelny“. Předpokládal jsem, že mluvil se Sansem a že chtěl zabrat sprchu, tak jsem se ho rozhodl přemoci ho žertem. Dveře se otevřely, ale když jsem viděl, že chlap, který vstoupil nebyl Sanso, ale přítel Simone, už bylo příliš pozdě - byl jsem úplně nahý předstírající sex s umyvadlem [smích].


Podle některých fanoušků a čtenářů je vaše album úspěšně. Skvělý hudební návrat ke kořenům thrash metalu. Odezvy jsou výborné. Plánujete nějaké turné na podporu tohoto lba?
No, jako obvykle se budeme snažit hrát co nejvíce. Nemáme skutečné turné, ale spoustu koncertů po celé Itálii. Pro nás je hraní živě základní, a vždy se snažíme dělat hodně hluku jak jen je to možné, a dát fanouškům spoustu zábavy. Opravdu rádi bychom chtěli hrát mimo Itálii i některé koncerty po celé Evropě. Zařídíme něco!


Co takhle koncert v České republice? Myslím, že hodně lidí by vás rádo vidělo hrát.
Uh, tak to bych opravdu rád! Měli bychom hrát všude, každý den a koncert v České republice by byl skvělý!


Kdysi jsem dělal rozhovor s jednou italskou skupinou a oni měli problém s bubeníkem, jeden odešel, a pak i druhý bubeník odešel... A Marcello "Med" Medas také odešel a nahradil ho Anthony "Vender" Dantone. Zajímavá náhoda, i když si myslím, že náhody neexistují. Zůstane Antony?
Eheh. Jo, máme nového zabijáka-bubeníka. S Medem jsme se rozešli před několika měsíci, jen pár dní před tím než vyšlo tohle album, kvůli některým osobním záležitostem.
Už jsme znali Anthonyho, sdíleli jsme pódium s jeho předešlou kapelou. Všichni jsme byli ohromeni jeho způsobem hry na bicí. Je rychlý, plynulý, silný a groove! A kromě toho super týpek. Měl zájem hrát v kapele a když jsme zůstali bez drtiče bubnů, neměli jsme pochybnosti o tom, kdo bude novým bubeníkem Game Over.



Chtěl bys na závěr říct něco všem fandům a čtenářům?
Jasně! Díky všem, všem čtenářům a tvůrcům HMB! Kvůli takovým lidem jako vy, je po všech těch letech naše scéna stále naživu.
Připomínám, že naše stránka je www.myspace.com/gameoverthrash a můžete nás najít facebooku nebo na gameoverthrash@alice.it!
Můžete také najít naše album nebo náš label My Graveyard Productions!
Keep on banging your heads, guys!!!

A také děkujeme za prostor, který jste nám poskytli!

19.3.2012 (powerhome)



Article | GAME OVER: Máme přirozený způsob psaní skladeb • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me