EDEN MAINE - The Treachery Pact (EP) (2002)


Jsem na rozpacích, podle obalu bych hádal na nějaký power, gothic, popř. black metal. To by ale zase nekorespondovalo s vydávající firmou. Ignition se specializují na spektrum punk - emocore, maximálně nějaká alternativa. Úvodní instrumentální nám toho moc nenapoví, protože jsou zde náznaky všech výše vyjmenovaných stylů. Zato druhá skladba v pořadí se nese v duchu hardcore střiženého black metalem. A jako přísada je střídmě okořeněná prvky alternativního rocku. Podobné to je i v následující "Ephemera", nehledě na "silně umírněný" part uprostřed skladby.
Alternative doom - toto označení by se snad dalo použít v případě "The Black". I když to v předchozích případech vypadalo, že zpěvák si vykřičel duši z těla a dál už nebude schopen, opak je pravdou a v závěrečné "Scene One" řve ještě víc. Celkově je tato skladba jen potvrzením toho, co bylo napsáno výše.
Ignition jsou ve vyhledávání nových talentů střídavě úspěšní, ale v případě Eden Maine se jim skoro podařil zásah do černého. 23.1.2009 (apab [8/10])



Article | EDEN MAINE - The Treachery Pact (EP) (2002) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me