THE OFFSPRING - Rise And Fall, Rage And Grace (2008)


Americká punkrocková banda The Offspring se podobně jako thrashová legenda Metallica vrací po 5 letech s novým albem. Na koncertech to jde poznat lehce změněnou imagí zejména zpěváka Dextera Hollanda, ale po čistě audio stránce kapela neztratila nic ze svého talentu a umu. 13 zbrusu nových skladeb slibuje skoro 47 minut kvalitní muziky z továrny staronových muzikantů The Offspring.
Album nás přivítá energickou skladbou "Half-Turism", kde můžeme zjistit, že Dexterův hlas ani jeho hrátky s intonací neztratili za zmíněných 5 let nic ze svých kvalit. Half-Turism moje dychtivé čekání na nové skladby ještě prohlubuje. Už při první skladbě jsem se přistihl jak si hlavou pokyvuju do rytmu. O nic pomalejší nástup nemá ani "Trust In You", která se stala mojí oblíbenou, souhra zpěvu Dextra a kytary Kevina mě myšlenkama vrací do časů alb Splinter nebo Americana. Vynikající věc jako za časů největší slávy kapely. I další skladba "You're Gonna Go Far, Kid" je můj šálek čaje. Dexter prostě jasně ukazuje že má energie na rozdávání a v jeho zpěvu to je jasně znát. Skvělý rytmický, melodický song. "Hammerhead", který byl vyslán jako první z nového alba zní najednou jakoby se změnilo obsazení kapely, Dexter ale svým hlasem nenechá nikoho na pochybách že jde stále o Offspring. Přesto mě Hammerhead nijak zvlášť neoslnila...jdeme dál. Se skladbou "A Lot Like Me" zpomalíme rozjeté tempo, zavírám oči a nechám se unášet na kytarových vlnách. "Takes Me Nowhere" se opět vrací do zajetých kolejí se značkou The Offspring. "Kristy, Are You Doing Okay?" opět snižuje tempo, pomalejší pasáže se střídají s nekompromisním refrénem této srdceryvné skladby. "Nothingtown" je další nekompromisní pecka plná kytarových překvapení. "Stuff Is Messed Up" ukazuje Dextera s trochu pozměněnou barvou hlasu, která se ale k této skladbě hodí, v průběhu první minuty se ale vše vrací k tomu typickému "Offspringáckému" soundu. Před koncem ještě jedna pomalejší, "Fix You" je při důkladném zaposlouchání se plná emocí se silným příběhem. "Let's Hear It For Rock Bottom" opět ukazuje Offspring v nejlepší formě. "Rise And Fall" podrthuje kvalitu celého comebackového alba. "O.C. Life" je rychlá, enegrická, opět typicky "Offspringácká" tečka za vynikajícím albem.
Po 5 letech co The Offspring odpočívali si dokázali rychly vzpomenout jakže to hráli na začátku tohoto milénia a vrací se podle mého názoru ve skvělé formě. Rise And Fall, Rage And Grace je opět cd plné chytlavých písniček a nezklame nikoho, koho The Offspring provázeli ranným dětstvím. 20.1.2009 (Dave [9/10])



Article | THE OFFSPRING - Rise And Fall, Rage And Grace (2008) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me