SILENT FORCE - The Empire Of Future (2000)


Deska "The Empire Of Future", debutní album power metalových Silent Force, se táhne jako turecký med. Zase jedna z progresivních stavebnic nemajíc hlavu ani patu, aby se ve své složitosti nakonec zbořila jako domeček z karet, říkal jsem si v duchu. Mýlil jsem se.
Deska si Vás získává postupně, pomalu vás omotává jako síť kolem celého těla na doživotí (ježišikryste) na jejímž konci už ani nebudete mít síly hledat cestu ven.
Rozhodně to není album na první poslech k víkendové pařbě uprostřed vesnice s veselými kočkami a čerstvě naraženým sudem světlé desítky.
Nečekejte speed metalové sypačky, ani nějaké ojeté, tuctové, power metalové melodie.
Precizní instrumentální zdatnost všech zúčastněných potvrzují spíše pomalejší, rozmáchlé či střednětempé pasáže a pokud chcete nakrmit své hladové ucho po stokrát ojetých postupech všemožných "rozjuchaných" metalových kapel jednou za čas i trochou té progresivní složitosti, tak v tomhle případě se u jejich poslechu opravdu nudit nebudete.
Mezi mé favority přece jen patří rychlejší a zároveň asi i nejchytlavější věci z alba "Tell Me Why" a "Six Past The Hour", která se po svém klavírním úvodu taky docela slušně rozjede.
Lze albu něco vytknout? Lze na něm najít byt jediného slabšího místa? Nedá.
Kdo by se o to pokusil, patrně by odtáhl s prázdnou.
A to je dobře. 6.1.2009 (Magua [9/10])



Article | SILENT FORCE - The Empire Of Future (2000) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me