Brutal Assault potvrzuje další kapely


Brutal Assault 2012 přibírá do svých řad další trojici kapel. Jako první potěšíme příznivce ranného amerického crossoveru a stejně tak klasického stoner metalu, který má ve svém erbu formace CORROSION OF CONFORMITY. Na počátku osmdesátých let startovali jako punková kapela, ale postupem času se vypracovali do pozice jednoho z hlavních představitelů jižanského stoner rock/metalu. Členem sestavy je stále kytarista Pepper Keenan, známý ze svého působení v kapele DOWN. Na konci února 2012 přichází do obchodů nové album nazvané „Corrosion Of Conformity“.

Dalším zajímavým úlovkem je islandská kapela SÓLSTAFIR. Původně severský black, poté experimentování, post-black… a nyní dozrávající v téměř neuchopitelný post-rock/metalový útvar produkující éterickou a temnem prostoupenou hudbu. Aktuální tvář kapely je prezentována na vynikajících posledních dvou albech „Köld“ a „Svartir Sandar“.

Třetím přírůstkem jsou kultovní kanadští deathmetalisté GORGUTS. Autoři přelomového opusu "Obscura", který je dodnes brán jako ukázka progresivní, disharmonické hudby, pohybující se nejblíže k deathmetalové bažině. V současnosti dokončují novou desku, jež by měla vyjít v následujících měsících. Dle slov kapely se můžeme těšit na "obskurní, šílený, ovšem stále vrcholně progresivní počin".

18.1.2012 (brutalassault.cz)



Article | Brutal Assault potvrzuje další kapely • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me