TERROR - The Damned, The Shamed (2008)


Američtí HC/Thrashoví „teroristi“ letos přicházejí s novým CD „The Damned the Shamed“. Jsem zvědav, s jakou náloží pořádně nabroušené muziky, nás nekompromisně odstřelí z tohoto světa.
Hned od začátku je jasné, že se rozhodně s nikým mazlit nebudou. Úvodní song „Voice of the Damned“, je typicky zabijácká skladba. Kytary ostré jako břitva, kterou bych se rozhodně neodvážil holit, hodně nasraný HC vokál, který se ze své polohy nehne ani o píď, a to vše podpořené hodně živou, nebo chcete-li, živelnou rytmikou. Tohle je zkrátka „Terror“ se vším všudy. Začátek tedy velice slibný, uvidíme jak to půjde dál. Druhá skladba jede v nastoleném trendu zuřivě dál. Kdyby měli kytaristé death metalově podladěné nástroje, vyzněl by „Betrayer“ jako hodně povedený song z dílny Six Feet Under. Další flák opět klasika, ochucená špetkou punkové muziky. V následující „Never“ Alone“ se kapela trochu zklidní ve středním tempu, aby nás pak rozsekala na cucky v nejkratší, ale zároveň nejlepší skladbě z této placky „What I Despise“. „Let Me Sink“ disponuje velice povedeným riffem, který leze hodně pod kůži. Vůbec riffy na celém CD jsou hodně povedené a určitě by jimi nepohrdla žádná thrash metalová smečka. Tak až potud jsem se skvěle bavil. Zbylých šest skladeb jede v poněkud pomalejším tempu a připadají mi tak trochu sjeté přes kopírák. Trochu zde snad vyčnívá skladba „Lost our Minds“. Nevím jestli se kapela zkrátka rozhodla zbytek desky odpočívat, ale vážně tady chybí výraznější song, jako v první půlce desky. Ne že by to byla vyloženě nuda, ale je to trošku zarážející, když se člověk ze začátku tak hezky rozdovádí a čeká v závěru pořádný masakr, který bohužel nějak nepřichází.
Kdybych to měl nějak shrnout, Terror si pro nás připravili docela slušnou porci patřičně ostré a nasrané muziky, s množstvím chytlavých riffů. Trochu zklamání možná přináší druhá část CD, takže příště by to možná chtělo trochu popřemýšlet o vhodnějším pořadí skladeb, a nebo doplnit playlist o jednu, či dvě „terorizující“ skladby na závěr, tak jak nám to předvedli v úvodu. Příště se doufám tohoto zaváhání vyvarují a smetou nás opět pořádnou dávkou nekompromisních songů. 16.11.2008 (666XHE [7/10])



Article | TERROR - The Damned, The Shamed (2008) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me