TITANIC (Racin Music) - prohlášení


Nějaký čas sledujeme reakce a mnohdy úsměvné pokusy o naše napadání na všech frontách. Chceme to celé komentovat co nejméně, protože věříme, že vy, fanoušci, pořadatelé i kolegové muzikanti jste dospělí a soudní a svůj názor si nakonec uděláte sami.
Naším záměrem od začátku bylo a je s TITANICem pokračovat progresivně dál, nikoli opakovat onu dvacetiletou historii, která v kapele nastala po odchodu Zdeňka Černého a Mirka Horňáka, parazitovat a strnout na 25 let starých písních. Plně si stojíme za svým jednomyslným (ani v nejmenším nešlo o rozhodnutí managera, ale o jednomyslný akt celé kapely) rozhodnutím nahradit Milana Hanáka v kapele Standou Pavlíkem a pokračovat jako parta dál za svými hudebními cíli. Chtěli bychom připomenout, že dokud Milan Hanák působil společně s námi v TITANICu, nijak proti němu nevystupoval  a aktuální podoba kapely byla tvořena právě naší sestavou. Teprve poté, co Milan Hanák TITANIC opustil, oslovil zakládající členy skupiny a společně letos oživili TITANIC v jeho původním  složení . Vznikla tak paradoxní situace, kdy se na hudební scéně objevily dvě formace se stejným názvem – naše kapela pokračující a rozvíjející dále  český heavy metal, který původní sestava TITANICu pomáhala od v 80-tých let formovat – a sestava  původních (či dříve hrajících) členů TITANICu.
Cítíme podporu nejen fanoušků, ale i např. dalšího zakládajícího člena skupiny TITANIC Mirka Horňáka. K našemu záměru, nepotopit Titanic a jeho starý věhlas pozvednout co nejvýše, se přiklání také bývalý zpěvák Broněk Mikulinec, který nazpíval dvě poslední CD TITANICu. Je pro nás poctou, že rád zahostuje na našem novém CD a také se těší na další spolupráci.
Uvědomujeme si však, že současná situace nikomu neprospívá a protože se s partou kolem Milana Hanáka v tuto chvíli nemůžeme domluvit, rozhodli jsme se od jeho formace  jednoznačně odlišit názvem, logotypem i novým repertoárem. Tyto změny představíme našim fanouškům v nejbližší době.
Dohodli jsme se s pořadateli několika akcí, které byly dávno potvrzené a propagace na ně byla již v běhu, že je odehrajeme jako TITANIC, jelikož dodržení podepsaných smluvních závazků a vztahů s pořadateli je pro nás prioritní. Velice nás v tomto směru mrzí, že bylo a je těmto pořadatelům vyhrožováno soudními procesy, pokud si neobjednají sestavu muzikantů okolo Milana Hanáka.  Tyto bezzubé výhrůžky nemají žádné opodstatnění a mrzí nás, že se k nim Milan Hanák a spol. uchylují.

Děkujeme všem fanouškům! Některým jde především o muziku a tedy čekají, co ze které skupiny vypadne. Vám rádi dokážeme, jak vážně to s muzikou opravdu myslíme. Jiní se snaží pochopit, co se stalo a hledají pravdu. Nechte tomu čas a spoléhejte na své pocity. Věříme, že emoce  brzy opadnou a jak sestava kolem Milana Hanáka, tak i náš "TITANIC", byť v novém hávu, společně vyplují za šířením kvalitního heavy metalu do českých (a snad i jiných) vod.

Hans, Michal, Milan , Standa , Ivan

www.titanicband.eu

4.9.2011 (titanicband.eu)



Article | TITANIC (Racin Music) - prohlášení • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me