TRIGGER On Tour (18.12.2015, U Černého orla - Litomyšl)


Tady orel, tady orel. Sedíme U Černýho orla! Že zrovna já musím mít za kamarády takový ptáky. Černej orel je hosdpoda, kde jsme si vytvořili společenskou základnu Hard Music Base. Tady se probírají ty smyslné nesmysly, které nám jsou stejně prdlačky platný.

U Černýho orla je fajnovoučká hospoda, jejíž sál toho krutě zažil. Již za komančů se tady děly věci nevídané. Punkové párty i uprostřed týdne a co potom ty grunge kapely, nebo smečky, co hrály thrash, doom nebo cokoliv jiného. Tahle hospoda psala dějiny Litomyšle ještě dříve, než zde po sametové revoluci vyrostl rockový klub Kotelna. Ale i poté se tady děly divotvorné věci. Když totiž nebyla domluva s Kotelnou, tak se stěhovaly akce právě sem. Pro pořadatele to vyšlo možná trochu dráž, ale ne o tolik, aby se ty akce nedaly uspořádat, a tak tady hrály i kapely death metalové a grindové. Potom potopa. Absolutně nic. Dost se podepsalo na tom rychlé střídání majitelů a nájemců a tak po dlouhé době na mne působí plakát v průchodu jako červenej fábor na nezletilého býka. Což znamená, že tam musím být, i kdyby se nechumelilo a to hlásili opravdu jenom déšť. Jo, Vánoce budou na sněžném skůtru s vodníma lyžema.

A tak tam sedím a chlastám, dokavad nezačínají s hodinovým zpožděním hrát SELF DESTRUCT, kteří nahradili odpadnuvší hardcoráře Klutz No a tahle dvojka, která je oficiálně trojka, byla teda dle mého vkusu. Ulta krátkými songy bourají prázdnej sál. Opravdu prázdnej sál a tak se dá uvažovat, že v této původní mece rockové muziky asi další akce nebude. On se totiž sál nenaplnil ani při ENDLESS HANGOVER. Ono to bylo pro mne neznámé jméno, než jsem se dozvěděl, že je to vlastně bejvalej Shitnoise kravál, kde bubnuje kámoš z bejvalejch E.D.A.E., který tady taky hrajou, jenom po kosmetické úpravě názvu na LOCURA. Žádná z těchto kapel nemá oficiální nosič, takže jsem odsouzen na jejich live vystoupení, který jsem si tentokrát fakt užil. Sál se naplnil decentně při domorodcích z vedlejšího města Vysokého Mýta, MORROW. Ti mají svou skálopevnou základnu fanoušků, je to prostě znát a jejich fanouškem budu asi i já, neb mi připadají koncert od koncertu lepší a ještě lepší. Ono to jejich nasazení mohlo být zadostiučiněním, neb jim na záda dýchala německá grindovka TRIGGER. Ta si vyrazila na menší turné Bassocalypse tour 2015 o dvaceti čtyřech zastávkách z nichž byly v čtyři Čechách. Na rozdíl od všech ostatních kapel mají i oficiální nahrávky, které na tomto tour po klubech a hospodách propagují. No a oni to mají i na vinylech, což způsobuje průvan v mé peněžence, kterou nemám. A z jejich vystoupení jsem krutě nadšen. Songy o něco málo delší než u zbytku předkapel hejbou světem a jejich intenzita prostě pohybuje těma třema promilema v těle. Tohle byla prostě grind paráda, ze které se nevyplatí vystřízlivět.

Asi díky návštěvnosti se další podobná akce U Orla konat nebude, ale potěšitelná zpráva je, že se možná zase objeví další pokračování Hard Burgeru, jehož další pokračování se plánuje na podzim příštího roku. Jinak tahle párty byla výborná. Neví náhodou někdo, kdy jsem odešel?!

22.12.2015 (Rock´N´Roll Hell)



Article | TRIGGER On Tour (18.12.2015, U Černého orla - Litomyšl) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me