U.D.O. (8.2.2014, MMC - Bratislava)




Je to dosť dlhý čas, čo som počul Accept a práve cez nich spoznal skupinu U.D.O.. Prešiel čas a v máji minulého roku vydali vec menom "Steelhammer", album som si zamiloval a radím ho medzi svoj top. V novembri toho istého roku dali na internet dátumy svojho turné. Vrámci neho boli zastávky v Česku a taktiež na Slovensku a to v Bratislave 8.2. a Banskej Bystrici 9.2.. Okamžite, keď som to zbadal, som si povedal, že idem. Spracoval som svojho otca, aby sme išli a zadarilo sa.

Tesne po 18-tej hodine sme sa stretli s mojim kamarátom Petrom, s ktorým som sa spoznal cez facebook a povedali si, že na koncert pôjdeme spolu. Ešte pred koncertom sme sa zastavili v blízkom podniku a asi 2 hodiny kecali. Spoločne sme sa nevedeli dočkať koncertu. Asi po 20-tej hodine sme sa vydali do klubu, kde sa mal koncert konať. Stihli sme ešte nie celý koncert predkapely RAMCHAT, otvorene poviem, nieje to môj štýl ani sa mi to moc nepáčilo. Čas som si skrátil tím, že som si zašiel do stánku s vecami, čo ponúkali kapely. Hneď som si kúpil nášivku, tričko a paličky od U.D.O.. Po Ramchate prišla na rad druhá predkapela BLACK BLITZ v klasickom hard-rockovom štýle AC/DC. Bola to malá, asi začínajúca nemecká kapela, ale boli fakt dobrý. Ešte počas ich koncertu som šiel obsadiť flek hneď pred pódiom v prvej rade. Black Blitz skončili a asi po 10 minútach bolo pódium pripravené pre U.D.O.
O asi 20 minút svetla zhasli, chlapi od U.D.O. staffu dali dole plachty z bicích a začalo sa Intro z prostredia oceliarní, kde sa kalí poriadné železo! Po chvíli vyšiel na bicie bubeník Francesco Jovino, zvítal sa s publikom a po ňom následovali gitaristi Fitty - basa a Kasperi s Andreyom a za nimi klávesák Uli. Koncert otvorili úvodnou piesňou "Steelhammer", po úvodnom riffe prišiel na pódium Udo! Bolo to úžasné, neveril som vlastným očiam. Po "Steelhammer" následovala pieseň s názvom "King of Mean", taktiež z nového albumu a potom trochu staršia "Future Land". Potom následovali "Cry of the Nation", "Heart of Gold", moja obľúbená "They Want War", opäť novučičká "Never Cross my Way" a opäť staršia "Stranger". Setlist bol zmiešaní veľmi dobre, jedna pecka za druhou a jedna staršia, jedna novšia pieseň ako "Stay True" - veľmi úderná pecka, ktoré mám rád. Ďalšiu pieseň "In the Darkness" začal Kasperi mini sólom, potom prišla na rad tiež menej rýchlejšia pieseň s názvom "Azrael". Po nej nasledovala rýchlejšia "No Limits". Počas koncertu si ma všimol gitarista Kasperi, dával mi najavo, že idem dobre! Tiež aj klávesák Uli na mňa pozeral a Udo mi podal aj ruku, ale už neviem, pri ktorej piesni. Veď kto by si nevšimol 14-ročného fagana v prvej rade, užívajúc si koncertu takej legendy. Následovala "Mean Machine" plná sol od gitaristov a aj od bubeníka. Na rade bolo tiež niečo novšie a to "Metal Machine", po nej tiež nová "Devil´s Bite". Tiež opäť trebalo ísť do histórie a to do albumu "Animal House" a vybrať pieseň "Go Back to Hell" a potom do albumu po ňom a to vybrať skladbu "Timebomb". Pomaly sme sa blížili ku koncu koncertu. Potom boli piesne ako "Holy" a tu možno najobľúbenejšie kúsky z Udovej kariéry v Accept a to "Metal Heart", "I´m a Rebel", "Balls to the Wall" a posledná "Fast as a Shark". Pri konci tejto piesne som preskočil zábrany a išiel si ku chalanom pre suveníry, od Kasperiho a Andreya som dostal trsátka a čo nakoniec? Od bubeníka komplet podpísanú blanu celou skupinou. Bol som neskutočne šťastný. Po koncerte a keď odišli skoro všetci ľudia a ostalo tam len zopár ľudí, ktorý takisto čakali na niekoho zo skupiny. Ja som ešte pokecal s jedným SBS-károm, ktorý sa mi prihovoril, či som si to užil a čudoval sa, že práve ja na takomto koncerte som bol a keď sa ma opýtal koľko mám rokov, tak bol už úplne mimo. Po chvíli som vzadu uvidel bubeníka, zakričal som na neho a bol tak dobrý, že prišiel. Podpísal mi dve fotky, čo som mal zo sebou a aj ten istý SBS-kár ma tiež s ním odfotil. Bol som naozaj veľmi šťastný, ale bol čas ísť domov, tak som sa rozlúčil s kamarátom a išli sme domov. Spomienky do konca života, tí čo zažili U.D.O. alebo tam dokonca aj boli, budú len súhlasiť, že to bolo epické!

3.3.2014 (Samuel747)



Article | U.D.O. (8.2.2014, MMC - Bratislava) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me