ALEŠ BRICHTA PROJECT (4.5.2013, Kovářov)




V rámci turné k nové desce “Údolí sviní” zavítal v sobotu 4.5. ALEŠ BRICHTA PROJECT do Kovářova a jelikož to mám kousek od svého bydliště, tak jsem nemohl u této akce chybět. Kolem osmé hodiny večerní jsem dorazil na místo konání a v samotném klubu jsem byl mezi prvníma. Na Aleši Brichtovi jsem ještě nikdy nebyl, ať už hrál s jakoukoliv kapelou. Hlavně doufám, že koncerty, při kterém uvidím (pro mě nejlepšího metalového zpěváka u nás) Aleše Brichtu, budou přibývat.

S hodinovým zpožděním se začala připravovat první předkapela, což měli být hard rockový BLACK BULL, ovšem došlo ke změně a na scénu nastoupila pražská hardcorová kapela SOUSTRAST (v níž působí kytarista Miloš Knopp, který doprovází, jak říkal frontman Tomáš Zajíc, Aleše Brichtu již deset let). Kapela mi docela připomínala KRUCIPÜSK. Jejich hudba se mi docela líbila, ačkoliv publikum mělo asi jiný názor, asi tak 6-7 lidí před pódiem. Důvod, proč lidi kapelu úplně nepřijmuli, byl možná, že většinu publika tvořila převážně starší generace, která si přišla poslechnout Aleše Brichtu. Svižný koncert byl rychle za náma a zhruba po hodině přišel konec koncertu a na řadě byl hlavní tahák večera.

Před pódiem se to začalo již zaplňovat a po krátkém naladění nástrojů začal koncert kapely ALEŠ BRICHTA PROJECT. Koncert začal peckou “Anděl posledního soudu“ ze stejnojmenné sólové desky Aleše Brichty z roku 2003. Následná “Peklo už čeká“ byla jeden čas jednou z mých nejoblíbenějších písniček, takže jsem rád, že jsem jí mohl slyšet naživo. Následoval „rasistický“ “Deratizer“ (neberte to jako urážku Aleše Brichty, který byl obviněn z rasismu před čtyřmi roky právě za tento song, ale spíše jde o narážku za tohle absurdní obvinění). Ještě než kapela začala hrát fláky z nové desky, zazněl “Poslední legionář“, Grizzlyovská “Není nutný plakat“ a obzvlášť mě potěšila “Zlá křídla osamění“, kterou složil nynější bicmen Brichtova souboru Štěpán Smetáček, ještě v Arakainu. Poté se na řadu dostala nová deska, ze které nám kapela zahrála hned šest věcí z deseti možných. Stejně jako desku otevírá “Pan K.Lousek“, tak i tuto věc zahráli jako první. Dále se hráli “Hořím“, “Jen počkej zajíci“, “I.N.R.I.“, pomalá “Lásky jedný plavovlásky“ a co zaznělo jako poslední z nové desky byl “Fénix“.

V další části koncertu nemohla chybět “Dívka s perlami ve vlasech“ nebo “Jsem prý blázen jen“ od Jirky Schelingera. Jako poslední věc večera byla určena “Nechte vlajky vlát“, avšak po skandování „ještě jednu“ přišel přídavek v podobě “Gladiátora“, což mě potěšilo dvakrát tolik.

Tomuhle koncertu nemám co vytknout. Skvělý zvuk, skvělý pěvecký výkon A. Brichty, i když zpíval třetí koncert během 24 hodin. Jediný, co mě zklamalo, byl počet lidí, zhruba tak stovka lidí. Na takovouhle osobnost jako je Aleš Brichta bych čekal o něco více lidí. Nejbližší možnost opět vidět ABproject bude na Basinfirefestu, takže se mám na co těšit.

28.5.2013 (twisted sister)


ALEŠ BRICHTA PROJECT (4.5.2013, Kovářov) (28.5.2013)

Article | ALEŠ BRICHTA PROJECT (4.5.2013, Kovářov) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me