ONSLAUGHT, GAMA BOMB (23.9.2011, The Relentless Garage - Londýn)




Už jsem se nemohl dočkat, až se podívám na první pořádný koncert v Londýně, kromě kapel v hospodách. Náhoda k tomu přispěla a pod ruku mi padla tahle skvělá sestava, na kterou jsem se dostal přes kamaráda zdarma.

Když jsem vstoupil do klubu, žasl jsem. Všude svítila točísí se loga Onslaught. Zadní část klubu byla asi o 3 schody vyšší než parket před pódiem, takže jste ze zadní části mohli vidět senzačně i od velikého baru. Nechyběl ani merchandise shop, ve kterém se dalo sehnat vše od triček až po vinyly.

Světla zhasla a na pódiu se objevil uvaděč. Vyburcoval obecenstvo, přivítal první kapelu večera - FALLEN FATE a diváky poprosil o zakoupení triček. Fallen Fate začali rychlou skladbou a všichni sledovali frontmana, který připomínal v obličeji medvěda a očividně je jeho vzor Alexi Laiho, podle stylu hry a jeho kytary. Fallen Fate jsem vůbec neznal, ale odnesl jsem si veliký dojem. Hlavní kytarista hrál výborně. Jeho sóla trhala uši i oči všem, kteří v sále byli. Baskytarista svým chováním na pódiu připomínal Kerryho Kinga, ale svou výškou spíše Froda Pytlíka. Tahle energická kapela si ten večer získala nejednoho účastníka.

Po rychlé přestavbě jeviště a výstupu uvaděče nastoupili NIGHTLORD, které jsem ten večer slyšel také prvně. Středně staří chlapi s baskytaristou za mikrofonem, který měl nejspíše i baskytarové kombo v krku. Jeho mohutný hlas kapelnímu vystoupení pomohl tak, jakoby to nezvládl jiný setlist nebo nějaké oživení. Skladby ve stylu kapely Candlemass se na tento večer opravdu nehodily. Diváci čekali až si hodí hřívou, ale hrozně dlouze se to táhlo. Když kapela zahrála thrashovou věc, byly vidět jen vlasy a třesoucí se řepy. Nasledovaly další pomalé věci a já už chtěl další bandu.

Transparent Nightlord stáhnut z pódia a už bylo vidět plátno GAMA BOMB. Pro mě a pár kamarádů přišla hlavní hvězda večera. Gama Bomb tam házeli jednu pecku za druhou a publikum bylo k nezadržení. Mosh pit se téměř nezastavil a nechyběla ani "Wall of Death", kterou si vyžádal zpěvák Philly. Show Gama Bomb neznala hranice a bylo vidět, že si to kapela vážně užívá. Zpěvák Philly dělal srandičky typu "1... 2... 3... (a všichni si museli strčit prst do .... úst a rozeznít pusu jako při otevření šampusu.)" Všichni se smáli a užívali si parádní show Gama Bomb. Z kapely také vylezlo, že by měli vydat novou desku během příštího roku.

Na headlinery večera ONSLAUGHT jsem se přesunul do druhé poloviny k baru a chtěl jsem si je vychutnat z delší vzdálenosti a v klidu od zvukaře. Zazněly skladby jako "Metal Forces", "Let There Be Death", "Born for War" a nechyběl ani "Bomber". Onslaught byli hudebně velice dobří, obvzláště zpěvák, který se rád nechal slyšet, jak vysoko vytáhne svůj hlas. Kdyby všechny skladby nebyly na jedno brdo, tak by mě to v polovině rozhodně nepřestalo bavit. Znechutila mne jedna věta, kterou si může dovolit jen jediný člověk na světě - "Scream for me London". Když chlapi dohráli, dali pokyn fanouškům, ať se zdrží u baru, že tam dorazí.

Všechny kapely si po svých show šli dát pivo na bar a rádi mluvili a nechali se fotit s lidmi, kteří o ně měli zájem. Ten večer v Londýnském klubu The Garage panovala pohoda a Thrash!

29.9.2011 (Slamák)



Article | ONSLAUGHT, GAMA BOMB (23.9.2011, The Relentless Garage - Londýn) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me