PRO-PAIN (5.7.2011 - MC Fabrika, Č.Budějovice)




Datum 5.7. je v kalendáři zapsán jako státní svátek „Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje“. Toto datum bylo však v Českých Budějovicích také významné datum. Ten den byl hardcore svátek „Den hardcore věrozvěstů PRO-PAIN“. Do hudebního klubu mcFabrika, tak přijeli naučit slovanský lid hardcore muzice. PRO-PAIN slaví jubileum a to kulaté. Kapele je přesně 20 let a své turné pojala způsobem obdivuhodným. Na turné hrají kompletně první desku “Foul Taste Of Freedom“. Kdo má tuto desku rád, ať neváhá si najít nejbližší koncert této NYHC legendy.

Akce v hudebním klubu započala celá kolem osmé hodiny večerní, kdy jako první začala hrát mladá kapela MACHETA. Svoje vystoupení započali první písni s názvem "The End". Konec to určitě ten večer nebyl. Začalo se opravu pěkně od podlahy. Bohužel, jejich set poznamenala malá nepříjemnost v podobě nepříliš spolupracujícího mikrofonu zpěváka. Jejich set byl energický a návštěvníky slušně předehřál. Po půlhodině byl produkce konec a na pódium se chystala druhá předkapela večera BETHRAYER. Ta začala ihned nosit své nástroje a zvučit. Kolem deváté hodiny započal i jejich čas hudebního vystoupení. Kapela původem z Kojetína představila na jihu Čech svůj houpavý thrash hardcore. Někteří z návštěvníků už pilně trénovali na paření na hlavní večer. Během setlistu se zahrála jediná česky zpívaná píseň a to "Šibenice v srdci". Po půli setu se však vratil problém s mikrofonem a pak se také zpívajícímu kytaristovi podařilo prasknout struny na své kytaře. Proto se na několik minut nehrálo a kapela se jala připravit znovu hudební nástroj k životu. Po této oživovací proceduře hrála pak ještě 10 minut a již byl jen čas pro poslední kapelu.

Před jedenáctou hodinou večerní začaly hrát hlavní hvězdy večera. Kapela PRO-PAIN, která v rámci výročního turné hraje kompletně svoji první desku. Už od první minuty bylo vidět, kdo je zde legendou NYHC. Slušně zaplněný sál se od prvního tónu bavil hudbou jak se na hardcore patří. Jak jsem zmínil v začátku, setlist je přesně stejný jako je tracklist debutu “Foul Taste Of Freedom“. Takže se začalo prvním songem desky a to stejnojmennou skladbou "Foul Taste Of Freedom". Bez přerušování se pokračovalo dále a PRO-PAIN hráli další skladby z desky jako "Murder 101", "Rawhead", "Iraqnofobia" či "Johny Black". V sále už začala stoupat teplota a opravdu si člověk začal připadat jako v sauně. Lidé v sále doslova popadla hardcore horečka. Po kompletním setu z desky “Foul Taste Of Freedom“ přišla na řadu i poslední deska “Absolute Power“. A tak se kapela jala předvést první skladbu této desky "Unrestrained". V sále se už nedalo skoro dýchat a teplota se rovnala sopečné erupci. Musel jsem tedy odejít a nadýchat se čerstvého dechu. Nic to nemění na tom, že kapela hrála skoro hodinu a půl svůj set. Na konci jejich představení odcházeli lidi jako z pořádné hardcore prádelny, kde se lidi točili jako v bubnu pračky. Celý večer hodnotím jako povedený. Lidí bylo relativně dost. Na 83 platících lidí ocenilo snahu, kdy se do Českých Budějovic pozve kvalitní hudební produkce. Děkuji pořadatelům, kapelám a lidem za přijemný sváteční večer.

8.7.2011 (ThrashPanda)


PRO-PAIN (5.7.2011 - MC Fabrika, Č.Budějovice) (8.7.2011)

Article | PRO-PAIN (5.7.2011 - MC Fabrika, Č.Budějovice) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me