CATTLE DECAPITATION - Death Atlas (2019)


„Milí přátelé, přejeme vám vše nejlepší“. Tento vzkaz mimozemským civilizacím, spolu s dalšími 54 pozdravy v různých jazycích nahranými na pozlacenou desku, nese v útrobách sonda Voyager 1, vyslaná do vesmíru v roce 1977, a jedná se o nejvzdálenější těleso od Země, které vytvořila lidská ruka. Pokud nedojde ke kolizi s jiným tělesem, bude sonda Voyager 1 plout vesmírem i v době, kdy život na zemi již nebude možný, díky chování lidského druhu. Tolik k intru „Anthropogenic: End Transmission“, které použili CATTLE DECAPITATION na svém nejnovějším počinu „Death Atlas“.
Zvěstování konce planety, díky lidskému chování patří k produkci CATTLE DECAPITATION od jejich začátků, a pokračují v tom i novém albu, které kapela vydala ke konci roku 2019. Novinka „Death Atlas“ sice nepřináší žádné závratné změny, a kapela se drží svého žánru, který byl vypilován téměř k dokonalosti na albu „Monolith Of Inhumanity“, ovšem v rámci celku se opět jedná o nadprůměrný počin s vlastní tváří. CATTLE DECAPITATION si prostě s nikým jiným nespletete, jejich unikátní podoba death grindu nemá konkurenci. Specifické vokály Travise Ryana, které se proplétají albem jako had, nabízejí tolik poloh, že je až k neuvěření, že je zvládá jeden člověk. Jeho výrazné refrény v podobě bizarních čistých vokálů, které každé skladbě dodají další rozměr, jsou třešničkou na dortu. Na albu dostanete vše, co si přejete, ať už se jedná o ultra rychlé pasáže, zatěžkané riffy ve středním tempu, výrazné melodické linky, nebo zajímavou práci s atmosférou skladeb. Jejich unikátní zvuk a výborná dynamika tohle snažení jen podtrhuje. CATTLE DECAPITATION totiž netvoří jen obyčejné songy, oni vytvářejí hudební monolity, které mají hlavu a patu, a jejich skladby, i když zabalené do řádného extrému, jsou vystavěny tak, že se v nich pořád něco děje a je zde kladen velký důraz na srozumitelnost, což samozřejmě ocení ti, co jejich tvorbu mají alespoň trochu zažitou. Nenápadným způsobem se kapela po malých krůčcích přibližuje větší mase posluchačů díky melodickým partům a větší rozmáchlosti skladeb, takže už se nejedná jen o těleso uctívané pouze úzce zaměřeným publikem. Ovšem zapomeňte na nějakou podbízivost, nebo cestu směrem k mainstreemu, to ani náhodou! CATTLE DECAPITATION prostě a jednoduše dozráli do první ligy a jejich hudba představuje to nejlepší, co současná extrémní scéna nabízí.
CATTLE DECAPITATION se našli a rochní si v tom svém chlívku, plném zvráceností a brutálních pravd, jak je jim pohodlné a jak to mají rádi. Jejich desky jsou album od alba vypilovanější a sofistikovanější. Doufejme, že odkaz alba „Death Atlas“ tady bude tak dlouho, dokud sonda Voyager 1 popluje vesmírem. 10.2.2020 (myval [10/10])


CATTLE DECAPITATION - Death Atlas (2019) (10.2.2020)
CATTLE DECAPITATION - Monolith Of Inhumanity (2012) (11.7.2012)

Article | CATTLE DECAPITATION - Death Atlas (2019) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me