BORN TO BURN - Welcome To Reality (2016)


Vítejte v reality show zavázaných očí. Poznejte svět, tak jak jej chcete znát jenom vy a nebojte se, že páska na vašich očích vám začne krvácet. To jen ilegální hulváti BORN TO BURN, kteří by chtěli opět revolučně kutálet hlavy bídníků ulicemi Paříže, vám budou chtít vaši růžovou realitu nahradit iluzemi nehezkých obrazů. V této reality show vítězí ten, kdo pozná nejideálnější realitu a tak nenechte se zmást těmi francouzskými hardcore raubíři a nechat si strhnout pásku z očí. Budou vás svádět k prohlédnutí a mají k tomu hodně silné zákeřné cítění i opovrženíhodné argumenty. Ostrými thrash metalovými kytarovými riffy vám budou chtít do pásek na očích nařezat otvory k prohlédnutí a věřte, že budete tu pásku na očích muset bránit zuby nehty, neboť ty kytarové alotrie jsou opravdu ostřejší než ostré, za čož může i velmi kvalitní zvuková mozajka, dávající těm kytarám nebezpečnou dravost i v pomalejších pasážích. Pokud se podaří BORN TO BURN naříznout vaše pásky na očích, tak začínáte prohrávat, neboť jejich hardcore dynamit rytmický začne ty nařezané trhliny vašich pásek na očích mocnou silou natrhávat, že budete vidět více, než budete chtít a vaše perspektivní realita začne mít značné praskliny, jako ten nejhezčí kávovej hrneček po pádu na nejměkčí koberec. Braňte své prohlédnutí zuby nehty, ale přitom neočekávejte střelhbité útoky. BORN TO BURN si vás chtějí vychutnat ve středním tempu a v jistých ukolébavajících monotónnostech vás zaskočí nějakou chtěnou změnou a ochrana očí může být roztrhána úplně jako prapor na barikádě. Jenže pozor i na zákeřnou záludnost melodií, která se krčí nesměle v pozadí, aby se náhle z ničeho nic pokusila zezadu rozvázat uzel na vaší ochranné pásce a ta by definitivně padla na špinavou zem sebevražedných iluzí. V tu chvíli definitivně prohráváte a propadáte nasranosti z nepěkné reality, která není vaše, ale je vám vnucena okolím vezdejším, o kterém hodně drsně, s houpavým efektem vypráví projev nelidské lidskosti vokalistova hrdla. V tuto chvíli hra končí a vaše sebevědomí propadá peklu marnosti.
Revoluční rádio BORN TO BURN hlásí: „Vítězové reality show zavázaných očí, kteří si nenechali strhnout pásku z očí, jsou poraženými, neboť neprohlédli lest systému, degradující život v přežívání a volného myšlení v omílání pravd někoho jiného.“
Jenže co je kolikrát lepší? Nevědět a bejt spokojenej, nebo vědět a bejt nasranej. Jenže člověk nemůže vědět všechno, aby byl maximálně nasranej. A maximálně nasraný nejsou ani BORN TO BURN, přesto dali svým debutovým albem „Welcome To Reality“ o sobě řádně vědět. Sice tu hardcore houževnatost trochu ředí metalickým vibrátorstvím, ale takto řezavý počin je mi hodně sympatický. 16.11.2016 (Rock´N´Roll Hell [8/10])



Article | BORN TO BURN - Welcome To Reality (2016) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me