ASGARD: Podstata Asgardu je v češtině, kterou zároveň i naši fans očekávají


Vaše aktuální CD "Zlověstné časy" mělo původně vyjít u Lava Production. V čem vám nabídla firma Panda Music lepší podmínky, že jste se rozhodli právě pro ni?
Protože Panda projevil eminentní zájem vydávat Asgard a hlavně nám nabídl smlouvu na dvě alba. A musím říct, že jsme zatím velice spokojeni. Sice je pořád co zlepšovat, ale společnými silami kráčíme nezadržitelně vpřed. A vypadá to, že "Zlověstné časy" vyjdou i na klasickém černém vinylu.


Máš přehled o tom, jaká je prodejnost novinky? A v jakém nákladu CD "Zlověstné časy" vyšlo?
O prodejnosti opravdu přehled nemám. Hlavně na nějaká konkrétní čísla je ještě brzy, protože deska je venku teprve krátce. Deska vyšla v nákladu 500 ks.


Na Bandzone jsem se dočetl, že jste byli nuceni zrušit koncert v Polsku kvůli tomu, že majitel tamního klubu byl opačného vyznání než vaše muzika. Je to poprvé, co jsi se osobně setkal s tímto problémem, nebo jsi řešil podobné záležitosti s ASGARD vícekrát? Co si o tom ty osobně myslíš?
Ano, už jsem podobné záležitosti s Asgard řešil. Je až s podivem, že ještě v 21. století je tohle možné. To Polsko mě ani nepřekvapuje, protože to je silně křesťansky orientovaný stát. Ale před nějakou dobou jsme tohle řešili i u nás a to mě vyrazilo dech. A nemyslím si o tom nic, protože těmto lidem nehodlám věnovat ani vteřinu svého času.


Máte za sebou několik koncertů v rámci "Easter Massacre Tour". Jak se turné povedlo, co návštěvnost a jak reagovali fanoušci na věci z nové desky?
Tak to byl jeden obrovskej mejdan a díky našim přátelům z May Result, Avenger a Panychidy se z toho pro nás stal neopakovatelný zážitek. Tolik chlastu co se vypilo během této šňůry nevypije leckterá dědina za rok. Jinak návštěvnost byla trošku za očekáváním, ale když uvážíš, že během stejné doby probíhaly další tři turné a skoro ve stejných městech, tak to bylo v pohodě. A ohlasy na novou tvorbu mě překvapily, protože jsme hráli hlavně věci z ní a lidi je přijali velice kladně. Takže EMT se vydařilo.


Vaše nové CD je k dostání za 100 Kč, což je skvělá cena. Jaká ideální cena za CD tuzemské kapely ti příjde jako maximální resp. přijatelná?
Opravdu naše cd stojí kilo, protože to tak chtěl vydavatel a je to lisovaný. Protože už se naší krajinou vedou drby, že to je napálený, což je holý nesmysl. Na kapelu našeho formátu, je tato cena tak akorát. A oni zlevňují i velký firmy, protože pochopily, že jinak to nepůjde. A přijatelná cena za český cd je do 150 Kč.

Chystáte k novince videoklip. Prozradíte už nám něco bližšího o něm?
Samozřejmě. Bude k titulní skladbě. Na scénáři spolupracujeme s našim velkým přítelem Big Bossem a natáčet ho budeme během měsíce srpna. A o čem bude bych ještě nerad prozrazoval, protože ještě není definitivní verze scénáře. Pořád se v tom hrabem a přepisujeme, ale pokud se nám naše společná idea podaří přenést do obrazu, bude to bomba.


Autorem muziky ASGARD jsi převážně ty, nebo se podílíte na skládání každý svým dílem?
Autorem hudby jsem já s Pačessem a drtivou většinu skladeb jsme udělali v mém domácím studiu společně. Pačess velice rychle pochopil podstatu Asgardu. A jelikož jsme si sami na sebe upletli bič v podobě termínů, dali jsme to dohromady za čtyři měsíce a podařil se nám napsat opravdu silný materiál. A už teď máme rozdělaných několik písní na další desku.


O zrušeném koncertu v Polsku už byla řeč. Kolikrát a s jakým úspěchem vystupoval ASGARD za dobu své existence v zahraničí?
Pokud počítáš Slovensko, tak tam. A jelikož máme všechny věci v češtině, tak ta šance někam se podívat je strašně malá a hlavně takových kapel, který tady hrají, oni sami mají miliardu. Ale nějaký desky tam vždy šly a pár fanatiků to má rádo.


Co mně je na tvorbě ASGARD nejvíce sympatické jsou texty zpívané česky, a taky to, že jim je na desce perfektně rozumět. Je to i pro tebe jednou z prvořadých věcí v tvorbě kapely? Anglicky zpívaného alba se tedy asi nedočkáme.
Kdysi dávno jsme se o angličtinu pokoušeli, ale pochopili jsme velice záhy, že podstata Asgardu je v češtině, kterou zároveň i naši fans očekávají. Takže angličtina nebude v žádným případě. A co se týká toho zpěvu, na té srozumitelnosti si Asgard velice zakládá. A já jsem ho i tentokrát po Mírovi velice tvrdě vyžadoval. A opět nezklamal. Odvedl neuvěřitelnou práci.


Chtěl bys něco vzkázat fanouškům a čtenářům našeho zinu?
Dík za rozhovor a mějte se všichni fajnuarghhhhhhhhhhhhhhh !!!

 

Odpovídal: Paramba

24.6.2010 (Magua)



Article | ASGARD: Podstata Asgardu je v češtině, kterou zároveň i naši fans očekávají • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me