DREAM EVIL - Evilized (2003)


Představte si, že jste uvězněni ve své mysli, vaše duše je svázána řetězy a kolem dokola hoří oheň. Děsivé, že? A přesně takové je skoro celé album od DREAM EVIL. Skupina se přesunula od dračích bojovníků k nočním démonům - konečně zapojili i své jméno!
„Break The Chains“ je opravdu úderná! Zlomte ty řetězy, co vás drží, a skočte na druhou skladbu s názvem „By My Side“. Octnete se v boji, ze kterého není úniku. Tam bojujete až do posledního dechu, stejně jako kytary, které se rvou až do konce. V další písničce „Fight You 'Till The End“ se dostanete do situace, kde vám někdo ukradne duši a ovládá vás, ale vy se za žádnou cenu nevzdáte. Škoda jen toho zbytečného opakování refrénu, dalo by se tam použít více nápadů. „Evilized“ vás zavede do temného snu, který se zdá být reálným. Opravdu úžasná skladba. Atmosféra je nastíněna tak dokonale, že vás do sebe úplně vtáhne. V konečné sloce se vám snad i ten tlukot srdce na chvíli zastaví. V „Invisible“ si pro změnu vyzkoušíte, jaké to je být neviditelní. Taky dokonale sehrané! Miluju ten zvuk hi-hat činelu, který tam úplně nečekaně proletí. „Bad Dreams“ - a už jste zase ve snu. Přesněji řečeno, v hodně zlém snu. U této děsivé atmosféry se možná opravdu zachvějete strachem, a to i přes to, že více než polovina písničky je refrén. Úplně fascinující bicí a o kytarách ani nemluvím! Další v pořadí je píseň o ztracené lásce „Forevermore“ - první balada v tomto albu. Úplně nabitá emocemi. Pak se opět zrychlí tempo a vy se vydáte hledat světlo spolu s dětmi noci - „Children of The Night“, opravdu vynikající kousek. Pak následuje další pecka - „Live A Lie“. U „Fear The Night“ si možná představíte sebe, jako malé dítě, jak se krčíte pod peřinou. Nebo se ještě stále bojíte tmy? Je zajímavé, jak z tak obyčejné věci, jako je strach z noci, dokázali udělat tak hezkou písničku, plnou překvapujících momentů. To „Made of Metal“ je úplně o něčem jiném - této „hymny“ se ujme asi každý metalista. Po hudební stránce naprosto úžasné! Ale to „shut up!“ si teda mohli odpustit! „The End“ je poslední písnička na tomto albu. Je to smutná balada, která utěšuje, že věci budou zase lepší. Nádherné melodické zakončení.
Tak u mě deset z deseti! Nejvíc mě zaujalo, jak reálně umí DREAM EVIL udělat atmosféru písniček. Každá písnička je domyšlená do posledního detailu, jednotlivé nástroje jsou v takové harmonii, že se krásně doplňují. Prostě super! Je možné, že se vám to nebude napoprvé líbit, ale zkuste se do toho fakt zaposlouchat, ta atmosféra vás nakonec dostane a budete překvapeni, kolik síly v sobě tohle album má! 12.11.2014 (Storming Angel [10/10])



Article | DREAM EVIL - Evilized (2003) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me