DEMONAUTA - Caminando En La Luna (2012)


Album „Caminando En La Luna“ chilské kapely DEMONAUTA vyšlo sice už v roce 2012, ale cestu ke mně si našlo až nyní a to díky labelu Kozmik Artifactz, který desku vydal také na vinylu. Toto latinsko-americké trio ze Santiaga funguje od roku 2008 a ve své tvorbě se věnuje hutnému a energickému stoner rocku. Jak už sám název alba napovídá, kapela zpívá ve španělštině, na což jsem si popravdě musel chvíli zvykat. Románské jazyky mi, čert ví proč, moc blízké nejsou, ale tento svůj handicap jsem v tomto případě velice rychle překonal. A dobře jsem udělal, byla by totiž věčná škoda nechat si ujít tuto výbornou nahrávku.
V hudbě Demonauty na této desce převažují hlavně hutné a valivé rify, ale kapela neopomíná často zdůrazňovat i atmosféru, ať už sóly nebo klidnějšími mezihrami. Žádných tklivých balad nebo ultra pomalých umíráčků se zde ale nedočkáte. Až na jednu nebo dvě výjimky převažuje rázné střední tempo a kapela to neúnavně hrne pryč od začátku do konce. Mírná zvolnění slouží spíše k výdechu od těžké hlukové vlny a jsou často podbarveny různými efekty.
Vliv kalifornské pouštní scény je u Demonauty sice docela patrný, ale na nedostatek osobitosti si zde určitě ztěžovat nelze. Ta správná atmosféra vyprahlých krajin se na vás sype ze všech tónů a rifů a poslech této desky je asi jako jízda v náklaďáku, který má plné nádrže, správné otáčky motoru a brzdit nebo zastavovat jen tak nehodlá. Zvuk je přesně takový, jaký si u takovéhle muziky představuji, tj. hutný, tvrdý a syrový. Výrazná kytara, sympaticky nakreslená basa, správně šlapající bicí a nad tím vším lehce nakřáplý vokál. Zkrátka všechny předpoklady pro poctivou stoner kapelu, která svou muzikou dokáže zaujmout a vtáhnout vás do svého elektrizujícího živlu. 22.10.2014 (sekersson [8/10])



Article | DEMONAUTA - Caminando En La Luna (2012) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me