U.D.O. - Steelhammer - Live from Moscow [DVD] (2014)


Pri tej situácii, aká je u našich východných susedov, by sa ostatne kapely neodvážili ísť, no Udo Dirkschneider s jeho kapelou U.D.O. sa vydali priamo medzi svojich fanúšikov a podporiť ich svojimi koncertmi. Menšiu šnúru pri podpore ich nového albumu absolvovali v Ukrajine a taktiež v Rusku, kde natočili nový materiál s názvom "Live from Moscow". Aj keď síce pred dvoma rokmi vydali koncertný živák s názvom "Live in Sofia", neodradilo ich to. Taktiež chceli dokázať a ukázať, že aj s novou zostavou to ide a na pódiu to šliape ako hodinky.
Koncert sa začína introm a následne novučičkým otvárakom "Steelhammer" a následne aj "King of Mean" a po nej "Future Land". Po prvej trojici skladieb sa uvítania zmocní gitarista Andrey Smirnow a Moskovské publikum pozdraví: Dobrý vječer, Maskva! Po uvítaní nasleduje taktiež nová "Cry of a Nation", akoby skoro zložená na tú situáciu, ktorá tam vládla. Po nej "Trip to Nomwhere" prepojená s "They Want War" a silne chytľavá refrénovka "Never Cross my Way". "Stranger" spustil Kasperi svojim sólom a potom následovala aj novinka s názvom "Stay True". Po tejto silnej metalovej pecke treba trochu ubrať a Kasperi sa predvedie malým sólom pred jednou z najkrajších metalových balád akých poznám s názvom "In the Darkness". Ani po tejto kapela nepridala na rýchlosti, pretože následovala ďalšia tohto typu s názvom "Azrael". Baladová dvojica skončila a následovala pieseň, torú skupina dlho nehrala, ako poznamenal Udo na začiatku, čo iné ako pecka s názvom "No Limits!". "Mean Machine", ktorá následovala, bola pre kapelu ukázaním svojich zručností a tak si Kasperi a Andrey zahrali sóla na gitarách a Francesco predviedol svoju vášeň pre hranie na bicích. V "Burning Heat", ktorá bola na rade ďalšia, neučinkoval klávesák Uli Kollner. No po nej sa na pódiu opäť ukázal. Setlist bolo treba opäť oživiť novinkou "Metal Machine" a "Devils Bite". Pomaly sa koncert chýli ku koncu a poslednú štvorku piesní otvára "Go Back to Hell", ktorú na internete ako prvú zverejnili na podporu nového materiálu, za ňou išla "Timebomb" a introm otváraná "Holy" a posledná "Metal Heart". Aj keď na obale píše, že ako posledná je Acceptovská klasika "Metal Heart", nieje to tak, koncovkou koncertu je pieseň "Trainride in Russia", alebo Poezd po Rusii, ktorá sa nachádza v bonusoch. Koncovku otvoril hosť v uniforme Sovietskeho námorníka hraním na balalajku. Koncert, setlist, kapela boli super a odviedli si svoje poslanie na 100%, no publikum bolo poslabšie. DVD, na ktorom sa nachádza koncert, je obohatené o sekciu s názvom Bonus, kde sa nachádza "Behind the Scenes", "Russian Travel Documentation" a skôr spomínaná "Trainride in Russia".
Balenie taktiež obsahuje ďalšie dva CD, ako audio s koncertu. Ak si chcete vypočuť super podanie piesní kapely U.D.O., odporúčam Vám, aby ste si tento nový materiál kúpili! 16.6.2014 (Samuel747 [9/10])



Article | U.D.O. - Steelhammer - Live from Moscow [DVD] (2014) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me