SAXON - Heavy Metal Thunder - The Movie [DVD] (2011)


Aj keď sa Saxonu nikdy nedostalo toľko slávy ako malo, chlapci z kapely to nikdy nevzdali. Dôkazom toho je aj jej nepretržité držanie sa heavy metalu a ich cesty v hudbe, ktorú milujú. 35 rokov od prvého debutu stále hrajú a bavia fanúšikov.
Film "Heavy Metal Thunder" je cez 2 hodiny dlhý dokument o tejto kapele. Dlho som ho zháňal, no nakoniec sa podarilo. Aj keď vyšiel už v roku 2011 a potom opätovne o 2 roky ma myšlienky stále dotiahli zrecenzovať tento film.
Dokument zachytáva celý život kapely rok po roku, rozhovory s dosť slávnymi osobnosťami ako Lars Ulrich, Lemmy, Eddie ´Fast´ Clarke, Doro, skupinami ako Amon Amarth, Airbourne... a samozrejme aj samotných členov. Nachádza sa tam neskutočné množstvo fotiek, nahrávok, ktoré neboli nikdy predtým zverejnené. Bonusové DVD z re-edície tohto filmu zachýtava 2 kompletné koncerty. Jeden z roku 1981 v Nemecku a druhý z roku 2008 z Londýnu počas St.George´s sviatku v Anglicku. Už dlhší čas je tzv. tradíciou kapely hrať koncert v tento sviatok. Potom obsahuje 3 nahrávky zo štúdia. "Buliding the Labyrinth" je nahrávka zo štúdia, ktorá zachytáva kapelu počas roku 2009 pri nahrávaní albumu "Into the Labyrinth", ďalšia vec s názvom "On a Crusade" je nahrávka z roku 1984 pri nahrávaní albumu "Crusader" a posledná nahrávka zo štúdia má názov "No Excuses", opäť zo štúdia pri kompletizovaní albumu "Innonence is no Excuses". Posledná vec na tomto DVD je "The Eagle & The Bomber", na ktorej je rozhovor s Lemmym a Biffom, zábery z tohto turné, kde hviezdili Saxon a Motörhead. Odporúčam tento film! Pre fanúšika tejto skupiny to bude mega zdroj informácii o skupine. Moje hodnotenie je 10/10, nie pretože som veľký fanúšik, ale že ma tento film neskutočne oslovil.
Turn down the lights, turn up the volume, and enjoy som Heavy Metal Thunder! 10.3.2014 (Samuel747 [10/10])



Article | SAXON - Heavy Metal Thunder - The Movie [DVD] (2011) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me