ANNIHILATOR - Feast (2013)


Setkání dvou person Jeffa Waterse a Davea Paddena byla rozhodně velmi dobrá volba. Dva zpívající kytaristé se společným pohledem na rychlostní speed thrash přinesli zajímavá alba a letošní dvojdisk „Feast“ od skupiny ANNIHILATOR je podle mého soudu zatím to nejlepší, co tato dvojice vytvořila. To je však můj názor, se kterým nemusí všichni souhlasit. Je to jen pohled jednoho fandy této party, který se s touto kapelou často vrací do minulosti. Proč? Protože první čtyři alba pokládám za nejlepší období této party. Nové album „Feast“ není až tak žádným překvapivým počinem této skupiny. Nicméně thrashové riffy a přesná rytmika celého kvarteta předvádí neskutečně kvalitní výkony, to se musí nechat. A letošní novinka se nese v duchu Annnihilator, což je také velké plus.
Je to rychlé, plné energie a bestiální. Žádné slitování, žádný odpočinek – „Deadlock“. To byla jen ochutnávka toho, co nás ještě čeká. Osobně za nejpovedenější kusy pokládám „No Way Out“, „Wrapped“, „Demon Code“ a „Fight the World“. Samozřejmě tu máme velmi zdařilou baladu „Perfect Angel Eyes“. Ostatní skladby se odehrávaly v podivných proměnách, které mě moc nechytly. Ovšem, co mi udělalo obrovskou radost, je bonusový disk nazvaný "Re-Kill". Jedná se o Best of Annihilator přehrané v roce 2012. Když jsem viděl jejich záznam z Masters of Rock 2008, tak jsem musel uznat, že Dave Padden je vážně bombardón a umí zazpívat staré skladby Annihilator s maximálním nasazením a s maximální kvalitou. S Jeffem se výborně doplňují a to dokázali i na tomto bonusovém disku. Skvosty jako „Fun Palace“, „Alison Hell“, „Set The World On Fire“, „Never, Neverland“, „W.T.Y.D.“, či „Stonewall“ - radost slyšet.
Celkem patnáct skladeb, které nechají zavzpomínat na tuto „legendu“, jenž příští rok oslaví 30 let své existence. Sám za sebe mohu říct, že jsem rád, že to Jeff Waters ještě nehodlá zabalit. Pořád má co nabídnout, i když se může zdát, že si jedou stále to své, což je také jedině dobře. Pro mě jsou Annihilator stále kvalitní thrash metalovou kapelou, která umí potěšit naše sluchovody a rozhejbat naše těla. 3.10.2013 (starman [9/10])



Article | ANNIHILATOR - Feast (2013) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me