AVENGER (Rámus): Občas mi přijde, že to ten dotyčný recenzent snad ani neslyšel


Ahoj, máte nové cd, také máte za sebou úspěšné tour s Asgard atd...
Ahoj Pavle, jo deska už je nějaký čas venku a na turné jsme se těšili všichni, a samozřejmě jsme si ho pekelně užili. Zdravím Asgard a Panychidu. Metal still rules!!!


Změnili jste vydávající firmu, jaký byl důvod?
No, my jsme ji nezměnili, naše album „Feast of Anger - Joy of Despair“ vyšlo u GROM Rcs. ze Srbska (to byla edice pro Evropu) a taky u amerického labelu DEATHGASM Rcs., který se stará o distribuci mimo Evropu.


Popiš vaše nové cd, od obalu po klip a rozeber jednotlivé skladby, o čem pojednávají textově, co můžou fans očekávat po hudební stránce atd.
„Feast of Anger - Joy of Despair“ je tuším naše čtvrtý řadový album. Kolem jeho realizace se toho událo fakt hodně, o tom svědčí i fakt, že od zahájení nahrávání až po dokončení to trvalo téměř 3 roky - děs a hrůza.
Jak už samotný název alba napovídá (Oslava vzteku, radost z beznaděje), textově se AVENGER posunul do trochu odlišné roviny oproti minulosti. Celé album je protkáno beznadějí, stavy šílenství a zoufalství, je to dílo pro dost otrlé jedince. Doporučuju každýmu, ať si přečte texty a pokud to zvládne tak ať nad nimi i zapřemýšlí, myslím, že v každém z nich najde každý i kousek sebe, hustý!!!
Co se týče hudby, tak je to v podstatě typickej AVENGER obohacenej o tympány, chorály a další zvrácenosti. Za ty léta už máme svůj vlastní ksicht a nemáme potřebu na tom cokoli měnit.
Front cover nakreslil Deather (díky Jaromíre), klip jsme realizovali ke skladbě „Radost z beznaděje“ ve volyňském kulturáku a jsem s ním dodnes spokojenej.



Vaše www stránky nefungovaly, je to definitivní a budete mít jen profil na BandZone?
Je pravda, že několik měsíců jsme se potýkali s nefunkčností webovky, ta doba už je ale dávno pryč a stránky normálně fungují a jsou pravidelně a často aktualizovány. Co mi ale sedí je Bandzone, rychlý a přehledný servis okolo nejen naší kapely. Jen tak dál!!!


Pokud se vrátíme ke koncertům, museli jste některé akce zrušit...
Ano, museli jsme zrušit pár akcí z našeho mini tour, důvodů bylo několik. Akce v Polsku padla z „náboženských“ důvodů a tím odpadl i Varnsdorf, pak jsme ještě byli nuceni z finančních důvodů zrušit den předem akci v Českých Budějovicích, tímto se všem ještě jednou omlouváme.


Nedávno vám vyšla dema na LP, všechny vaše dosud vydané počiny jsou na vinylech?
Jo, všechna naše řadová alba vyšla na vinylech a to je prostě skvělej pocit. Dneska už sice asi první dvě desky nikde neseženeš, ale třeba „Godless“ doma ještě pár kousků mám. I poslední album vyjde na LP, v těchto dnech doděláváme layout s Lukášem z Doomentia Rcs. Tohle album na LP bude fakt něco, připravte se na to!!!


Jaký je tvůj vztah k vinylům a jakou myslíš, že mají budoucnost?
Mám vinyly rád od mlada a jejich budoucnost je zaručená, tohle médium přežije všechno a všechny.


Myslím, že cd je mrtvý nosič. Co ty na cd a jakou mají podle tebe budoucnost?
Kdo ví, jedno je však jistý. Byla doba, kdy kapela vydala CD u nějaký firmy a byla to kurva událost. Dneska je to jinak, bez problémů si to můžeš vydat sám, ale stejně pár dnů po vydání to najdeš na netu ke stažení. V tomhle fandím vinylům, muziku sice můžeš taky dát na net, ale to celkový zpracování je prostě kult!!!

Na jakých nosičích zvuku si myslíš, že bude vycházet muzika za pár let?
Všechno už bude jen v rovině mikročipů, žádná média nebudou potřeba, protože se bude poslouchat pouze jediná „nezávadná“ hudba pro masy. Vše bude řízeno z jednoho bodu ve vesmíru… PEKLO!!!


Probrali jsme cd, LP... Co kazety, vhs a dvd, jak s nimi to vidíš?
Kazety snad už ani nejsou, nebo ještě jo? S VHS a DVD to bude jako s CD, za pár let o nich nikdo nebude ani vědět. No, třeba se pletu, čas ukáže, co přežije.


Měli jste v plánu na tour natočit záznam a poté jej vydat na dvd popřípadě live cd?
Ne, neplánovali jsme to, možná ale časem zas něco spácháme, blíží se nám další výročí, tak uvidíme, co přinese budoucnost.


Jaké jsou recenze na vaší novinku?
Je to blbý takhle napsat, ale jen v superlativech. Občas mi přijde, že to ten dotyčný recenzent snad ani neslyšel [smích]. Teď vážně, ohlasy jsou opravdu hodně pozitivní, všechny recenze, o kterých víme, jsou přehledně umístěny na našem webu. Máme radost, když recenzent do naší nahrávky pronikne a jeho pocity se blíží našim.


Kdo navrhoval obal? Trochu mi ta postava připomíná Kinga Diamonda v Paganiniho póze [úsměv]
Prvotní myšlenka byla od nás, pak Deather připravil první skicu, dořešili jsme detaily, přidali cylindr a bylo hotovo. Pokud ti to připomíná Kinga, tak s tím problém nemám, vidíš, takhle jsem o tom ani nepřemýšlel.


Vaše LP mají obaly jiné, všechny a nebo jen nově vydaná dema na LP a novinka?
Odlišný obal mají jen demáče, původně „amatérsky“ kreslené obaly by na LP nedělaly dobrotu [úsměv] – ale jsou k vidění na vnitřním obalu. No a novinka bude mít vlastně taky odlišný obal, ale s podobnou tématikou, jako je na CD. Ten obal ještě víc koresponduje s texty a celkovým vyzněním desky, navíc bude i „die hard“ edice s... (nechte se překvapit). Kresbu kreslil Andrei Bouzikov!!! Víc už neřeknu, počkejte si!


Kdo tyto obaly navrhuje, Ty?
Jak na který album, někdy já, někdy Honza, někdy rozhodne první skica od kreslíře, je to různý.


Co se týče prodeje vašich nosičů, myslím, že LP jdou převážně ven, je to tak? Co cd, jaký je jejich prodej u nás a v cizině?
Za poslední roky šel prodej CD´s rapidně dolů, prodejní čísla od firmy nemáme a ani nás to nějak extra nezajímá. LP jdou ale na odbyt dobře, uvidíme, jak to bude teď s LP „Feast of Anger - Joy of Despair“ pod Doomentia Rcs.


Jaké jsou vaše plány na tento rok?
Vydat už několikrát jmenovaný LP „Feast of Anger - Joy of Despair“, doplnit sestavu o bubeníka, odehrát nějaký festy a hlavně dokončit již rozpracovanou novou desku AVENGER, která se bude jmenovat „Of His Blood“!!!


Závěr nechám Tobě, jestli chceš ještě něco dodat. Měj se fajn, ať se návrat vydaří, díky za rozhovor a přeji hodně fanoušků.
Pavle, díky za pohodovej rozhovor.
Vše o AVENGER najdete na www.avenger-cz.net nebo na bandzone profilu. Tam také najdete info o chystaném letním festivalu ve Volyni, který pořádáme. Takže pokud máte chuť vidět AVENGER opět v plné sestavě naživo, navštivte 24.7.2010 METALFEST Volyně. http://bandzone.cz/fan/metalfestvolyne.
DARK METAL MASSACRE !!!

 

Odpovídal: Rámus
Původní článek: Panda zine

4.6.2010 (Panda)



Article | AVENGER (Rámus): Občas mi přijde, že to ten dotyčný recenzent snad ani neslyšel • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me