PERIPHERY - Periphery II: This Time It´s Personal (2012)


Periphery v roku 2010 prišli s debutovým albumom a zaujalo niekoľko poslucháčov. Zložité a neustále meniace sa rytmy, podladené gitary, technicky náročné riffy, breakdowny a tak položili základ novej metalovej odnoži zvanej djent. Po dvoch rokoch prišli s novým albumom "Periphery II: This Time It’s Personal".
Spencer Sotelo sa najviac objavuje v kritikách pre jeho spev, pretože znie príliš mäkko/sladko pre progmetalovú alebo djentovú kapelu. Ale podľa mňa je to dosť diskutabilná vec. Jeho technické schopnosti sa o dosť zlepšili od debutového albumu a jeho spev je oveľa viac prístupnejší a chytľavejší najmä v „Mile Zero“, „Facepalm Mute“ a „Scarlet“. „Scarlet“ je jedna z mojich najobľúbenejších, má prijemné gitarové a vokálne linky a miestami sa cítim ako keby tam spievali dvaja speváci a basa krásne drží celý song pohromade. Texty sa prevažne zaoberajú spiritualitou. Skladby „Muramasa“, „Ragnarok“ a posledná „Masamune“ majú formu voľnej trilógie a spoločne zdieľajú textový a melodický motív ako aj názvy, ktoré pochádzajú z troch mečov v hrách Final Fantasy. Misha Mansoor je proste gitarový génius a vedie nás celým albumom po svojej hudobnej krajne plnej pestrých melodických, sekaných a groove riffov. Mishu krásne dopľňa druhý gitarista Mark Holcomb. Skladby obsahujú niekoľko vrstiev, v ktorých sa prelínajú gitary, syntetizátory a rôzne iné efekty a všetko dokopy to znie nádherne a sviežo. V skladbe „Erised“ si vystrihol sólo John Petrucci z jednej ak nie vôbec najlepšie progmetalovej kapelky Dream Theater. Celý album je inštrumentálne dobre zahratý.
Niektoré prvky z prvého albumu sa vytratili a niektoré sú stále prítomné, ale napriek tomu je "Periphery II" vyspelejšie album, v ktorom sa neboja experimentovať s novými nápadmi. Album je univerzálne a tak poteší niekoľko poslucháčov. Celý album znie bombasticky, ale po dopočúvaní si poviete, že tomu niečo chýba a z toľkých riffov ste si z toho moc nezapamätali, ale aj tak sa jedná o vynikajúci album. 22.7.2013 (mr.ram [8/10])



Article | PERIPHERY - Periphery II: This Time It´s Personal (2012) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me