TESSERACT - Altered State (2013)


Touhle formou krátkého review bych rád upozornil na album “Altered State“ progresivních experimentálů TesseracT. Tato Londýnská partička mě překvapila před dvěma roky s albem “One“. Skupina prošla personálními změnami a zpěváka Daniela Tompkinse nahradil Ashe O´Hara, a že to byla dobrá volba, mohu jen potvrdit.
Časopis Kerrang! o nich jednou napsal: „TessaracT jsou sakra dobrý.“ A měli pravdu. Když jsem slyšel jejich prvotinu, tak jsem si říkal, že tohle je hodně dobrý. Proto jsem si říkal, že bych si mohl objednat jejich novinku, která se na konci května objevila v obchodech. Jo, udělal jsem to, a nelituji. Super muzika. Jejich djentové orákulum rozhodně překvapilo všechny ty, kdo mají rádi djent, math metal a podobné novátory těchto progresivních a experimentálních kapel.
Deset kousků o délce 50 minut mě totálně odrovnalo. Jejich nový svět plný myšlenkových obrazců v djentové omáčce byl pro můj mozek to správné žrádlo. Mé uši si libovaly ve zvucích bručivých kytar, zásecích, riffech, systematických bicích a skvělých vokálech, které tomu všemu vévodily, a to s naprostým přehledem. Ashe O´Hara převáděl znamenité výkony, například ve skladbách „Resist“, „Nocturne“ nebo „Palingenesi“. Za naprostou pecku považuji „Calibi-Yau“. Nejkratší, přesto nejpůsobivější záležitost celého alba. Ambient motiv v djentové oparu za podpory saxofonu.
Takže - Of Matter, Of Mind, Of Reality, Of Energy – to všechno byly kapitoly, které v sobě ukrývají hodně silné emoce a pocity. Chvílemi jsem si připadal jako na běžecké dráze, kde si oba kytaristé předávali některé linky (sekané drnkání) jako štafetový kolík. TessaracT vážně nezklamali. 27.6.2013 (starman [9/10])



Article | TESSERACT - Altered State (2013) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me