CIVIL WAR - The Killer Angels (2013)


Ex-členovia Sabaton sa spojili s vokalistom Astral Doors Nilsom Patrikom Johanssonom a založili kapelu Civil War. Trochu som sa bál, že to bude znieť ako Sabaton, ale opak je pravdou, veľmi ma prekvapilo aký silný materiál vyprodukovali. Ešte je priskoro vravieť o tom, že sú lepší ako Sabaton, to ukáže čas a s ním aj viac albumov. Texty sa zaoberajú občianskou vojnou v Amerike, za základ si zobrali román Michaela Shaara „The Killer Angels“, ktorý bol v roku 1975 ocenený Pulitzerov cenou.
Kapela už od začiatku do nás búši energiu, chytľavé melódie, vynikajúce vokálne linky, ktoré miestami pripomínajú velikána Dia, album vás skrátka pohltí od začiatku a nepustí vás ani keď ho dopočúvate, pretože vám bude neustále znieť v hlave. Hneď v úvodnej skladbe „King of the Sun“ vás upúta Nilsou prenikavý hlas, ktorý skutočne vyrazí dych. Nachádzajú sa tu aj rýchlejší kúsky ako „First to Fight“ a „My Own Worst Enemy“. Za zmienku stojí „I Will Rule The Universe“, refrén „I will rule the universe, I'm the glory, I'm the brave“ si zamilujete a počas pesničky sa vám tak zaryje do hlavy, že ku koncu si ho budete spoločne spievať z Nilsom. „My Own Worst Enemy“, ako som už spomínal, je jedna z tých rýchlejších skladieb, ktorá je strašne úderná a stále do vás pumpuje skvelé riffy a nesmiem zabudnúť na vynikajúce sólo. Na koniec si prichystali skladbu „Gettysburg“, ktorá ukazuje spevákov úžasný hlasový rozsah, úžasné melódie a sóla, skrátka gradácia celého albumu tak ako sa patrí.
„The Killer Angels“ je proste vyšperkovaný power metal skrz na skrz. Album celkovo pôsobí veľmi epicky a dramaticky. Album je v mnohých aspektoch lepší ako oslavovaný „Carolus Rex“. Uvidíme, čo prinesie ich druhý album, či si udržia tú epickosť a dramatickosť. 25.6.2013 (mr.ram [8/10])



Article | CIVIL WAR - The Killer Angels (2013) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me