UDÅNDE zakončia svoje turné v Prahe


UDÅNDE je jednočlenný projekt Rasmusa Ejlersena (bývalého koncertného basgitaristu skupiny Afsky), ktorý momentálne pôsobí v Bratislave, kde je aj základňa jeho koncertnej zostavy. Jeho tvorbu možno zaradiť do kategórie atmosférického black metalu s prímesou death metalu. Vydal dve nahrávky pod hlavičkou Vendetta Records: „Slow Death - A Celebration of Self-Hated“, ktorá nasledovala po úspešnom albume „Life of a Purist“. Po minuloročnom prvom európskom turné sa na jeseň roku 2024 vydáva na turné s názvom EUROPEAN ENDARKENMENT TOUR, ktoré bude zahŕňať koncerty v Rakúsku, Slovinsku, Nemecku, Belgicku, Francúzsku, Dánsku a Česku. Turné bude súvisieť aj s plánovaným septembrovým vydaním nového EP UDÅNDE, ktoré bude prvým z troch dielov tématicky prepojenej trilógie.

 

KOLD je dánske blackmetalové duo, ktoré sa opiera o tradičné vzorce druhej vlny black metalu, no s neustálym dôrazom na melodickosť a rytmické variácie. Čerpajú z klasických prvkov 90. Rokov, ktoré spájajú v novej interpretácii a vdychujú nový život do tohto temného subžánru. Kapela sa vyznačuje využívaním naliehavých a pulzujúcich blast beatov i strhujúcich a výpravných motívov z nepretržitých tremolo gitár. Kontrastmi naplnené príbehy o krehkých životných anabázach od konca do začiatku.

 

BJES z Kolína donesú svoju špecifickú zmes atmosferického a depresívneho blacku s post metalom, ktorú veľmi efektívne zachytili na svojom minuloročnom debute Končina.

 

13/9: Graz, AT ?? Wakuum*
14/9: Ljubljana, SL ?? Gromka*
15/9: Nürnberg, DE ?? Kunstkeller Fürth*
16/9: Leipzig, DE ?? Connewitz*
17/9: Mainz, DE ?? Haus Mainusch*
19/9: Hannover, DE ?? Stumpf**
20/9: Oberhausen, DE ?? Helvete**
21/9: Kortrijk, BE ?? DVG Club**
22/9: Metz, FR ?? La Chaouée**
23/9: Strasbourg FR ?? Le Local**
24/9: Hamburg, DE ?? Bar 227**
26/9: Aarhus, DK ?? HeadQuarters***
27/9: Copenhagen, DK ?? Basement
28/9: Berlin, DE ?? Urban Spree***
29/9: Prague, CZ ?? Modrá Vopice***

 

* with Solipsism, ** with Abglanz, *** with Kold

1.7.2024 (Rasmus Ejlersen)



Article | UDÅNDE zakončia svoje turné v Prahe • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me