Melodic metalová TEZAURA vyrazila na evropskou tour


Slavné duo amerických harfenistek HARP TWINS si jako svůj support pro úvodní část své evropské tour vybralo českou melodic metalovou kapelu TEZAURA.

 

Společně mají v plánu sedm koncertů, a to v Česku, Německu, Nizozemsku, v Belgii a pak ve Spojeném Království.

„Jsme z toho nadšení, kdyby mi před deseti lety někdo řekl, že vyrazím na tour s Camille a Kennerly, myslela bych, že je to dobrý vtip,“ uvedla zpěvačka Lori, „Teď se nám splnil sen.“

 

 

Tezaura je přední česká melodic metalová hudební skupina sídlící v Brně. Hraje vlastní hudbu charakterizovanou ženským vokálem se snovými melodiemi podtrhnutými elektrosyntetickými rytmy a pořádnou dávkou kytarových riffů. Do dnešního dne Tezaura vydala dvě alba, několik vlastních videoklipů, z nichž nejúspěšnější Heavenhell dosáhl více než 1,5 milonu zhlédnutí na YouTube.

 

Pro TEZAURA se nicméně jedná o první větší evropskou tour, poprvé se také podívá za svými fanoušky do Velké Británie. „Jsme z toho trochu nervózní,“ nechal se slyšet baskytarista Mara. „Čas na přejezdy mezi některými koncerty je opravdu hraniční, třeba z Belgického Ghentu do Manchesteru je to 8 hodin jízdy a musíme stihnout trajekt.“

 

Přesto jsou členové z příležitosti nadšení. Na každém koncertě mají vyhrazen čas na 45 minutový set, takže mohla skupina z Česka přivézt i celou svoji světelnou show.

 

Tour organizuje německá produkční společnost Asgaardian Events.

 

10.2. Brno (CZ)

12.2. Hamburg (DE)

13.2. Arnhem (NL)

14.2. Ghent (BE)

15.2. Manchester (UK)

16.2. Glasgow (UK)

17.2. London (UK)

 

Více na tezaura.net

16.2.2024 (Anna Hrabovská)



Article | Melodic metalová TEZAURA vyrazila na evropskou tour • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me