Pařát vydává digipakovou reedici prvního alba AVENGER


Po pěti letech existence a po několika demosnímcích nahráli jihočeští AVENGER své první album „Shadows of the Damned“, které nejprve vyšlo v roce 1997 v režii kapely na magnetofonových kazetách, následně na CD u amerického labelu Breath Of Night Records, později pak v reedicích na kazetách, CD i gramofonových deskách u různých vydavatelů.

U příležitosti 25. výročí od vydání na letošní prosinec Pařát připravil digipakovou reedici s 12 stránkovým bookletem, třemi live bonusy z Dark Metal festivalu 2012 a remasterovaným zvukem.

„Shadows of the Damned“ je minimálně z jednoho důvodu přelomovou nahrávkou na tuzemské tvrděmetalové scéně. Bubeník a zpěvák Honza Kapák vysvětluje: „V dubnu 1998 se náš sen stal skutečností, kdy ‚Shadows of ohe Damned‘ vyšlo na CD pod americkým labelem Breath Of Night Records a my se stali první českou kapelou, jejíž CD vydala americká firma. Tenkrát z toho byli lidi celkem hotoví, třeba KRABATHOR byli v Německu, MASTER’S HAMMER ve Francii, ale my jsme byli první za mořem.

 

5.12.2022 (Pařát)



Article | Pařát vydává digipakovou reedici prvního alba AVENGER • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me