KREATOR - Phantom Antichrist (2012)


Po třech letech thrash metalový veteráni KREATOR přichází s novým počinem. Po albu "Hordes of Chaos" je tu "Phantom Antichrist". Byl jsem nesmírně zvědav, co Mille Petrozza, Sami Yli-Sirniö, Christian Giesler a Jürgen ´Ventor´ Reil vytvoří. Ještě než jsem si pustil nové album KREATOR, tak mě zaujal obal. Pro mě je to hned po "Pleasure to Kill" druhý nejhezčí obal kapely. Vytvořil ho Wes Benscoter, který je znám hlavně jako autor obalů MORTICIAN.
Ale teď pojďme k hudbě. Když jsem viděl videoklip "Phantom Antichrist", tak jsem byl natěšený, protože jsem si řekl, že jestli bude takhle znít i zbytek desky, tak budu nadmíru spokojen. A taky že jo. Hned ze začátku jsem byl uchvácen skvělým intrem "Mars Mantra", které skvěle navazovalo na titulní "Phantom Antichrist", která my vyrazila dech. Prostě pravá thrash metalová jízda se skvělým refrénem a kytarovým sólem. Ve stejném stylu zní i "Death to the World". Možná mi přijde i o trochu lepší než "Phantom Antichrist". A máme tu třetí kousek "From Flood into Fire". Troufám si říct, že je to nejlepší skladba na novém albu, i když nezní úplně typicky. "Civilization Collapse" je další vrchol alba, nemám co říct, prostě výborná skladba. "United in Hate" začíná předehrou na španělku. Ze začátku jsem si říkal: ´Že by KREATOR zvolnili?´. Mýlil jsem se. Opět do posluchačů vrazili kvalitní, dobrou skladbu. Další je "The Few, the Proud, the Broken". Co k ní říct? Opět skvělá skladba, která je hodně kombinována melodiemi jako většina alba. "Your Heaven My Hell" začíná tichým zpěvem Mille Petrozzy. Znova jsem očekával rozjezd a ten přišel. "Your Heaven My Hell" má asi nejlepší kytarové sólo na desce. Rozhodně jsem spokojen s touto skladbou. Už se blížíme pomalu ale jistě ke konci. Ale ještě nás čekají dva kousky. "Victory Well Come" - skvělý refrén, skvělé kytarové sólo, skvělý zpěv prostě skvělá skladba. A je tu poslední devátý kousek (bez intra) "Until Our Paths Cross Again". Rozjíždí se pomalu, ale podle očekávání nabírá na rychlosti. A na konci opět zpomaluje a tak končí i celá skladba. A zároveň končí i celá deska "Phantom Antichrist".
Shrnutí závěrem: "Phantom Antichrist" je výborná deska, která je hlavně založená na melodiích. Pro ty, co neslyšeli, rozhodně stojí za poslechnutí a už se těším na nové alba KREATOR. Doufám, že budou stejně vydařená jako toto. 9.8.2012 (twisted sister [9/10])



Article | KREATOR - Phantom Antichrist (2012) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me