DIE TOTEN HOSEN i legendární berlínská klubová scéna na DAS FILMFESTu


Na turné kultovní německé punk rockové kapely DIE TOTEN HOSEN i do zákulisí legendární berlínské klubové scény pozve návštěvníky v rámci svého programu festival DAS FILMFEST, který se uskuteční od 16. do 25. října v Praze, Plzni, Brně a Jihlavě. Nejen pro hudbymilovné fanoušky připravil letos hned několik zajímavých snímků. 

 

Dokument s názvem "Protože žiješ jen jednou - Die Toten Hosen" nechá nahlédnout do života tohoto fenoménu. Příběhy ze zákulisí, záběry z koncertů, každodenní život na cestách i zajímavé rozhovory - to vše vytváří jedinečný portrét jedné z nejpopulárnějších německých kapel. Snímek osobně uvede režisérka Cordula Kablitz-Post, která se ke kapele připojila na jejich turné v roce 2018, během kterého dokument vznikl.

 

Legendární berlínská klubová scéna v proměnách času od rozděleného města přes klubovou scénu devadesátek až k dnešní party metropoli… Na základě tří napínavých biografií legendárních berlínských vyhazovačů vypráví film "Berlin Bouncer" o vzestupech a pádech tohoto trendu. Jeden z nich, Sven Marquardt – fotograf a vyhazovač z berlínského techno klubu Berghain přijede i jako host festivalu. Na osobnosti Svena Marquardta  je založený i další snímek "Krása & pomíjivost".

 

Zpátky do minulosti zavede diváky životopisný film o známém východoněmeckém písničkáři. Gerhard Gundermann, který si dokázal získat srdce publika inteligentními texty melancholických balad i rockových skladeb, pracoval celý život v uhelných dolech a měl vyhraněné levicové názory. K odvrácené straně jeho života patřila spolupráce s východoněmeckou tajnou policií Stasi, kterou po pádu železné opony veřejně přiznal.

4.10.2019 (SMART Communication s.r.o.)



Article | DIE TOTEN HOSEN i legendární berlínská klubová scéna na DAS FILMFESTu • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me