A NEW CHAPTER odolávají pokušením ve videoklipu ke skladbě ´V nitru´


V táboře crossoverových A NEW CHAPTER se toho poslední dobou nemálo děje. Letos v květnu pánové vyrazili do legendárního pražského studia Hostivař natočit nástupce jejich předloňského debutového dlouhohrajícího alba "Zanechat stopu". Novou nahrávkou se kapela vrací k formátu EP a pod názvem "Kultem" nyní vychází 5 nových skladeb. Hlavní postava hostivařského studia, mistr zvuku Zdeněk Šikýř, se o celé album postaral nejen ze zvukového hlediska, ale tentokrát i z pozice koproducenta.

 

"Těch pět nových válů nám trvalo dát dohromady neobvykle dlouho, vlastně vznikaly v průběhu posledních dvou let. Prošli jsme si menší skladatelskou krizí, jako první vznikly v rámci kapelního soustředění písně "Kultem" a "Rváči", které jsme celý loňský rok měli již zařazeny v playlistu. Další tři věci jsme dali dohromady až letos.", vysvětluje kapela a dodává, že se tentokrát rozhodla vynechat pomalejší skladby a celé EP pojmout více nářezově, prostě tak, aby dobře fungovalo při živých koncertech.

 

Po náhrávání a letních koncertech navíc přišla po dlouhých sedmi letech první změna v sestavě. Kapelu opustil zakládající člen, bubeník Míra Macko, který se rozhodl věnovat více času aktivitám, na které mu vedle kapely tolik času nezbývalo. Dle slov obou stran se ale jednalo o "nejpřátelštější rozchod v dějinách hudby." Bubenická stolička nezůstala ani na chvíli prázdná, novým bubeníkem se stal Ústečan Vitas Michna, známý ze svého dřívějšího působení např. v kapelách Idio&Idio, Toxic People nebo Demontáž.

 

Vitase je možné vidět i v novém videoklipu ke skladbě "V nitru", která aktuální EP otevírá. Celkově se jedná o pátý videoklip kapely a od začátku byla snaha, aby byl i tím nejlepším. Ke spolupráci pánové vyzvali opět Jirku Solničku z Affected Production, se kterým točili už předchozí video k písni "Zanechat stopu". Leitmotivem nového klipu je odolávání všemožným pokušením, které člověka v průběhu života potkávají. Ke ztvárnění jednotlivých pokušení si kapela vybrala mj. herečky z děčínského Divadelního spolku Karel Čapek a litoměřického souboru Li-Di. "Tak jasně, že jsme chtěli, aby se na ten klip dalo koukat.." dodává kapela lehce v nadsázce.

 

Nový klip je společně s celým EP ke zhlédnutí a poslechu na youtube kanále A New Chapter TV, poslouchat můžete i na Spotify, Bandzone a dalších tradičních místech.

 

5.10.2018 (A New Chapter)



Article | A NEW CHAPTER odolávají pokušením ve videoklipu ke skladbě ´V nitru´ • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me