NORTHERN PLAGUE - Blizzard Of The North [EP] (2011)


Nadějní polští Northern Plague vznikli v červenci 2009, kdy se dali dohromady Fenris (kytara, vokály) a Saryon (bicí). Po několika měsících hledání a výběru dalších členů, dvojici posiluje Ghorakh (basa) a Janus (kytary). Muzikanti ihned začínají intenzivně pracovat na novém materiálu. Výsledkem jejich práce je EP "Blizzard of the North", které vzniklo koncem roku 2010 v Hertz Studio, kde svá alba nahrávali i Vader, Decapitated, Hate, nebo Behemoth. Po dvou letech kapelu opouští jeden ze zakládajících členů Saryon a na jeho místo přichází nadějný ambiciózní mladík Damyen. Kapela se věnuje podpoře vydaného EP a koncertování, kdy jedno pódium sdílí s Lost Soul, Azarath, Nammoth nebo Neuropathia.
První, co vás na EP "Blizzard of the North" zaujme, je jeho grafické provedení v digipackové podobě. Booklet je plný fotografií kapely a kromě informací o nahrávání CD jsou samozřejmostí texty skladeb. Na EP nádherné balení.
Materiál na "Blizzard of the North" je vynikající směsí thrash/death/black metalu. Kytarová sóla jsou dostatečně vražedná a mohutné bicí vám jsou schopné svou silou zlomit vaz. Vokály jsou kruté, primitivní, jak vystřižené ze staré školy výše jmenovaných stylů. Špičkový zvuk nahrávky je z Hertz studia již samozřejmostí, ale co mne u skladeb, které mají 4 a půl minuty, překvapilo je jednoduchost, přímočarost až hitovost skladeb, které jsou přitom natolik chytré, že se k jejich poslechu musíte stále vracet. Tato velmi mladá kapela (datem vzniku i věkem muzikantů) má obrovský potenciál a já už se velmi těším na jejich první dlouhohrající CD. 15.3.2012 (Crippled Reverend [9/10])



Article | NORTHERN PLAGUE - Blizzard Of The North [EP] (2011) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me