RUST 2 DUST - Daymare (2011)


K recenzi mi svou nahrávku zaslala bratislavská parta Rust 2 Dust a vzhledem k tomu, že jméno kapely pro mě bylo neznámé, byl jsem zvědavý, o co se vlastně jedná.
Rust 2 Dust vznikli v roce 2009 a i za svou krátkou existenci toho dokázali zmáknout poměrně dost. Jako příklad mohu uvést skutečnost, že kapela v roce 2010 dělala support americké bandě Lamb Of God. Deska „Daymare“ vyšla v roce 2011 a kapela si jí sama produkovala.
Samotný nosič pak obsahuje celkem třináct stop včetně intra i outra. Hned během prvního poslechu je mi však jasné, že album „Daymare“ nebude nic pro mě. Nikdy jsem totiž nebyl a asi nikdy nebudu fanouškem metalcoru. A tento fakt se příčí s hudbou Rust 2 Dust. Již od úvodních skladeb mě přepadá pocit nudy a nekonečného trápení mých sluchovodů. Během rychlejších pasáží to desce „Daymare“ šlape. Sem tam dobrý thrashový riff či kytarová vyhrávka. Jinde zase správný hardcorový feeling. Ve chvíli, kdy si však začnu alespoň lehce pohupovat nohou, přichází vokál, přes který se ne a ne přenést. Zejména uhlazené až „sladce“ laděné pasáže jsou doslova utrpením. V nižších polohách je barva Tomášova hlasu alespoň trochu poslouchatelná. Asi největší příšerností je závěr skladby „Devil´s Whore“ kde nekonečné „lálálálá“ by neuspalo snad ani opilé mimino. Rust 2 Dust v téměř každé skladbě zařazují pomalé pasáže, které jsou mnohdy tím lepším na albu. Texty komplet v angličtině s výjimkou závěrečné skladby „Kráľ skazy“, ve které se jako host objevil Vandali z mé oblíbené mlátičky Čad. Mimochodem právě „Kráľ skazy“ je pro mě nejlepším kouskem na jinak velmi slabé desce. „Daymare“ je v mých uších opravdu slaboučké album. Těžko psát o materiálu, ve kterém neslyším nic, co by mě nakoplo, zaujalo a zvedlo ze židle. Naopak otázka „kdy už bude kurva konec?“ mi v případě desky „Daymare“ napadla zatraceně brzy. Necelých pětačtyřicet minut nudného a do jedné koule splývajícího materiálu.
Rust 2 Dust jsou kapelou, která mě v žádném případě ničím nezaujala. I přes to, že se jedná o album, které chtě nechtě musím hodnotit velmi nízko, věřím, že si své fanoušky z řad metalcoru, nu metalu a dalších podobných novotin najde. Plusem „Daymare“ je velmi dobrá kvalita nahrávky. S obsahem nosiče už je to mnohem horší. 14.3.2012 (Thrashator [3/10])



Article | RUST 2 DUST - Daymare (2011) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me