EMBRIONAL - Absolutely Anti-Human Beahaviors (2012)


Svojí novou desku "Absolutely Anti-Human Beahaviors" započali polští zabijáci EMBRIONAL natáčet už počátkem roku 2011. Její finální podobu si na starost do svých producentských rukou vzal Arkadiusz ´Malta´ Malczewski. Jméno vám asi nic neřekne, ale v okamžiku seznámení s jeho prací u kapel, už je potřeba zbystřit. Jeho producentské ruce mají na svědomí desky BEHEMOTH, DECAPITATED, AZARATH, VESANIA nebo LOST SOUL. To jsou kvalitní ne-li největší pojmy i mimo domovské Polsko. Jak nejlépe uvést recenzi na tuto desku? Kapela to udělala za mě. Ta označila desku za totální death metalovou zkázu!
Podívejme se desce podrobněji pod kůži. Pod tělem mu pulzuje 11 důležitých orgánů v podobě skladeb. Živelná a pulzující "Possessed By Evil" se na ploše čtyř minut mění, střídá tempa a nálady - death metalové srdce, které do těla vhání smrtící krev. Postupně dokáže bít rychle, ale také zvolnit. Kapela si doslova zadělává na infarkt, protože následující "Disgraceful Enslavement" je totální přímočará jízda. Na ploše tří minut předvede typický death metal z Polska. Technicky precizně zvládnutý - plný energie - nic mu není svaté(!). Navíc, a to chci upozornit, kapela sice hraje death metal opravdu brutálně a agresivně, ale zvládá ho velmi dobře technicky zahrát. Důkazem je eponymní "Absolulety Anti-Human Behaviors". V "Necropolis" se dočkáme dvou minut čistě instrumentálních poloh a prezentace kapely, jako dobře technicky obdařené, se opravdu daří. Materiálu nepomáhá jen technická zručnost kapely, ale velmi je slyšet producentská práce Malczewskiho. Pokud by daný materiál měl špinavý nebo zastřený zvuk, tak by výsledný dojem byl o polovinu horší. Polský death metal vždy stál jako protipól tomu americkém a vlastnil a vlastní velmi kvalitní scénu. Kapela se podle mého nejlépe předvede v páté "The Last Step Into Nothingness". Brutální (technická) skladba se soustředila na pomalejší valivé tempo. Kytaristé Marcin a Rychu se velmi vhodně doplňují a předvádějí zajímavé riffové kolotoče. Další instrumentální skladba "Beyond The Abyss" se soustředí jen na klidné brnkání kytary. Pokud nemáte nic k táborovému ohni, pak tam zahrajte EMBRIONAL. Na přímočarost se opět zaměří skladba "Maniacal Madness". Dvě minuty naprosto nesvaté rubanice! Vedle kytar by si zasloužil velkou pochvalu i bubeník Camillvs. "Bestial Torture" se sice pomalu rozjíždí, ale znovu se kapela nadechne k velmi energickému death metalu. Celkově se konec desky nese v duchu ´rychle se rozběhni a ke konci vyklusat´. "Dismal Sign" je hutná, pozvolná skladba s důrazem na kytarové riffy. Z poslední dvojice "Mankind´s Decline" a "Vermin Of The Earth" zaujme určitě ta poslední, která vlastní houpavé tempo. Předposlední "Mankind´s Decline" si je podobná s již slyšeným na desce.
Na jednu stranu se kapela předvedla ve velmi dobré formě a své nástroje umí dobře technicky ovládat, na tu druhou se kapela prezentuje dávno slyšeným a ničím nepřekvapujícím death metalem. Ke konci je snaha svůj materiál okysličit. Velké plus a práci udělala i výsledná produkce.
Na desce "Absolutely Anti-Human Beahaviors" předvádí polští EMBRIONAL technicky dobře odvedenou práci. Produkci hodně pomohla zkušenost osoby Arkadiusz ´Malta´ Malczewski, který stojí za materiály kapel BEHEMOTH, VESANIA nebo LOST SOUL. Vlastní materiál kapely je nadprůměrný death metal ´made in Poland´, jakým se tato scéna může (po)chlubit. Poctivé a hodně slušné sedm na death metalové stupnici. 9.3.2012 (ThrashPanda [7/10])



Article | EMBRIONAL - Absolutely Anti-Human Beahaviors (2012) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me