DESTRÖYER 666 - Phoenix Rising (2000)


Dvanáct let stará deska "Phoenix Rising" od jedovatých Australanů DESTRÖYER 666 patří k mým nejoblíbenějším v diskografii kapely. Druhý počin se v mých očích a uších stal ihned majstrštykem. Díky tomuto albu jsem začal kapelu bedlivěji sledovat. Obal desky se honosí bájným Fénixem, který povstává z popela či žáru bitvy. Připravte se na pekelně žhavý mix black metalu, death metalu a thrash metalu s válečnými texty. Nic pro pacifisty!
První "Rise Of The Predator" začíná mluveným intrem, které se transformuje na nemilosrdně sypající blackovou skladbu. Australané se s tím nemazlí a svůj kulomet ráže 5,5 mm drží pevně v rukách. Už od samého začátku je slyšet, že kapela se na tuto (hudební) bitvu dobře připravila. Zvuk je masivní, kytary řezavé, bicí nekompromisní a vokál K.K.Warsluta patřičně energický a agresivní. Následující "The Last Revelation" zvolní a přináší mrazivou atmosféru. Jestli máte rádi BATHORY (jako já), pak se vám ihned vybaví, kde Australané čerpají inspirace. Eponymní "Phoenix Rising" poskytne skutečný důvod přítomnosti Fénixe. Tímto songem mě kapela doslova rozmetala na prach, aby mě následně reinkarnovala za pomocí pekelných riffů a bicích. Tato skladba vás spolehlivě posadí na zadek! "I Am The Wargod (Ode To The Battle Slain)" je dlouhá skladba nejen díky názvu. Sedmi a půl minutový epos, kde kapela ze sebe dostane to nejlepší. Bitevní vřava plná výbuchů melodií, kulometných bicí, rychlopalných kytarových riffů a řevu samotného velitele pluku. Válečná hymna, která vám bude ještě dlouho znít v hlavě, jako dobře mířený šrapnel. "The Eternal Glory Of War" by klidně mohla natočit skandinávská extremní (black metalová) kapela. Jedná se o nekompromisní blackovou sypačku alá MARDUK na kultovním albu "Panzer Division Marduk". Ke konci alba na vás zautočí "Ride The Solar Wings" a hlavně "The Birth Of Tragedy". Tak se album zakončí, jak začalo - brutální přímočarou skladbou. Je dobojováno! Po čtyřiceti minutách jsem podlehl a vzdal se Australanům. Materiál druhé desky je opravdová válečná jízda. Skvělý zvuk a excelentní výkon kapely, tak vytvořil z této desky nejlepší album v dosavadní diskografii. Druhá deska Australanů DESTRÖYER 666 je pro mě absolutním vrcholem jejich tvorby. Rád bych chtěl zažít materiál desky naživo.
"Phoenix Rising" je pro mě nejlepším albem kapely DESTRÖYER 666. V Austrálii vznikají hodně zajímavé kapely napříč žánry. Tento výlet k protinožcům vám vřele doporučuju! 20.2.2012 (ThrashPanda [9/10])



Article | DESTRÖYER 666 - Phoenix Rising (2000) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me