DESTRÖYER 666 - Defiance (2009)


Čtvrtou desku Australanů DESTRÖYER 666 jsem dlouho očekával. Od těchto smrtících klokanů mám rád hodně desku "Phoenix Rising" z roku 2000, ale i předchozí "Cold Steeel... For An Iron Age" z roku 2002 není špatná. Moc se mi líbí i jejich styl, který hodně mixuje vícero stylů jako death metal, black metal a thrash metal, a vytváří z nich brutální hudební mozaiku. Připravte se na pořádnou dávku extremně silného jedu z australského hada - deska "Defiance" přichází. Na obalu jsou vyobrazeni rovnou dva hadi, takže kousnutí bude ve stereo provedení.
Zásobník desky je napěchován devíti náboji a střílet se bude po dobu čtyřiceti minut. První "Weapons Of Conquest" ukazuje zálibu Australanů našroubovat do agresivních skladeb i velký arzenál melodií. Rozhodně tam nebudou cpát klávesy či čisté vokály. Toto není cool melodický death/power metal. Druhá skladba "I Am Not Deceived" to naprosto dokáže. ´Sypačka´, která si nebere žádné ohledy. Bubeník Mersus se předvádí v nejlepší formě a jeho bicí tak udávají rytmus hudební bitvy desky "Defiance". Navíc K.K.Warslut se jako velitel své jednotky pořádně naštval na své podřízené a pěkně jim dává svým vokálem i kytarovými riffy zabrat. DESTRÖYER 666 oproti minulým materiálům ubrali na black metalu a ženou svojí hudbu více do thrash metalové dravosti a přímočarosti. "Blood For Blood" - záležitost opírající se textem o nezdolnost a ochotu bojovat až do poslední kapky krve. Epická válečná řežba by skvěle působila jako soundtrack každé bitvy. Nebudeme usínat na válečných vavřínech a bitva bude i nadále pokračovat. "The Barricades Are Breaking" přidá na rychlosti jako německý voják na pedálu svého (o)pancéřovaného vozidla. Rozráží tak nepřátelské hordy vojáků, jakoby to byli papíroví vojáčci z vystřihovánek časopisu ABC. Bitva neutichá, řev zbraní pokračuje a nářek padlých vojáků je všude kolem v "The Path To Conflict". Nejdelším songem na desce je skladba "Human All To Human", kdy se ani po dobu šesti minut nenudíte. Konec alba nese pod titulky "A Sermon To The Dead", která žene své nepřátele před sebou do jisté smrti. Zásobník je vystřílený a prázdný. Devět smrtících nábojů se do mého těla zavrtalo pořádně hluboko. Australané připravili výborné album, plné melodií, rychlých riffů a bicích, podpořené skvělým zvukem. V neposlední řadě se jejich velitel K.K.Warslut nenechal zahanbit a podpořil svojí jednotku správně agresivním vokálem.
Čtvrtou deskou "Defiance" se DESTRÖYER 666 z Austrálie po 6 letech vrátili na scénu. Dali o sobě hlasitě vědět. Opět se jedná o kvalitní porci jedovaté zmrzliny, která je složena ze třech kopečků (black - death - thrash). Na samotném vrcholu se pak dobře poslouchá poleva z melodií. Austrálie opět dokazuje, že by se její extremní (metalová) scéna neměla přehlížet. Nejsou to jen AC/DC a Krokodýl Dundee. 9.2.2012 (ThrashPanda [8/10])



Article | DESTRÖYER 666 - Defiance (2009) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me