DRAMA QUEEN - The Overview [EP] (2011)


Mladá kapela z Bratislavy DRAMA QUEEN minulý rok zamířila do studia a nahrála svojí první studiovou záležitost. Krátké EP "The Overview" získalo svojí podobu ve studiu Morpheus Multimedia a kapela ho naplnila 6 skladbami v celkové stopáži 22 minut. Podívejme se, co mladá krev z Bratislavy pro nás připravila.
Prvně musím zmínit, že kapela hraje energický metalcore. Nejedná se o žádný nasládlý popový metalcore přeplněný klávesami. Tady se připravte na opravdový energický nápoj, který namíchala kapela DRAMA QUEEN velmi vkusně. Už od první skladby "And The Story Goes The Same" je cítit, jak kapela hraje svůj metalcore pěkně od podlahy. Kapela vsadila na anglicky zpívané skladby a dle mého se její projev velmi povedl. Leckdy je totiž možné slyšet, jak se některé kapely snaží, ale v angličtině mají silně cítit tahání a špatnou výslovnost. Zde musím kapelu pochválit, že projev je plynulý a netahá za uši. Dalším plusem budiž střídání a prolínaní čistého zpěvu, štěkavého zpěvu alá Trevor Strnad (TBDM) a growlu. S další ostřejší skladbou "Other Plans" si dáme taneční záležitost pro všechny milovníky core muziky. Kapela se nesnaží polevovat a energie z ní doslova vyletuje jako šrapnely po výbuchu granátu. Jedna z nejsilnějších věci je skladba "Resurrection". V určitých pasážích se skladba přesune až do vod deathcoru a to především díky povedenému growlu a breakdownům. Než se člověk naděje, je polovina za ním. Druhou polovinu otevírá melodičtější skladba "Since The First Breath". Další silný hřebíček do rakve je skladba "Really Close To 12 O´Clock", která hlavně v druhé půli dostane opravdu energický hardcore nakopávací nádech. Je konec! Je zde soudný den! Apokalypsa pro vaše uši! Skladba "Judgement Day" je to poslední, co na desce uslyšíte. Musím uznat, že po těch 22 minutách jsem mile překvapený. Kapela za celou dobu nepolevila a aspoň pro mě nepřipravila ani jeden hluchý (nudný) moment. Po celou dobu to byla svižná energická jízda s barvitým prolínáním zpěvu. Vsadím se, že s tímto materiálem umí naživo provést povedené rožnění v kotli.
První krátké EP "The Overview" bratislavských mladíků DRAMA QUEEN je milé překvapení. Ve stylu jako je metalcore/hardcore se v poslední době objevilo plno kapel, ale jen některé umí do své hudby přenést tu pravou energii a srdce. Tuhle kapelu by neměli fanoušci core muziky přehlížet. 16.9.2011 (ThrashPanda [8/10])



Article | DRAMA QUEEN - The Overview [EP] (2011) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me