SSS - Problems To The Answer (2011)


Tři roky po svém povedeném druhém albu "The Dividing Line" vydává liverpoolská smečka SSS své třetí album pojmenované "Problems To The Answer". Do celkem 25 skladeb a 40 minut namačkala poctivý kus thrash crossoveru. Pro všechny milovníky legend S.O.D., D.R.I. a Cryptic Slaughter je kapela SSS jako stvořená.
Už od první skladby si kapela nebere servítky. Nakopne vás zezadu do hlavy až vám vystřelí mozek z hlavy. Takto zní energická a rychlá podoba dnešní populární hudby. Stejně jako jiná liverpoolská kapela The Beatles, pak opět další kapela z tohoto města dokazuje světu, zač je toho loket. Na třetí desce těchto angličanů je jasně poznat, že kapela je už po letech vyhraná. Další level dostala deska ve svém zvuku, který je ostrý jako žiletka. Pět minut desky už máme zasebou a deska už nabízí šestou skladbu "Eat Me Drink Me Burn Me". Je tedy jednoznačné, že kapela opět sází na krátké, rychlé a hlavně uderné skladby. Ploužáků ani balad se nedočkáte. Tohle je ryzí thrash crossover. Tady se tančí jiným způsobem. Moshpit, stagediving a třepání makovicí, to nabízí thrashová "StarDance" v podání SSS. Skladba "Foreign Body Plot" pak nabídne doslova punkovou nekompromisnost a přímočarost. Skladby na desce skýtají v průměru maximálně minutovou stopáž, takže je jasné, že po půli desky se ocitneme už po cca 15 minutách. Je to opravdu jízda splašené lokomotivy, co se řítí po okresní železnici. Jestli jste polovinu alba vydrželi a propotili jen svršky, pak se připravte na druhou polovina alba. To se doslova po... "Rats Nest" vnese do sluchovodů kanonádu bicích a kytarových riffů. Taková symfonie zkázy se nese celým zbytkem alba "Problems To The Answer". Ke konci alba se nachází i jedna ze dvou delších skladeb. Čtyřminutová skladba "Future Primitive" se tak vyjímá mezi všemi minutovými hardcore palbami. Vyjímečná je skladba také díky zcela instrumentální rovině. Kapela opět dala, stejně jako na předchozím albu, vyniknout muzikantké zručnosti. Možná také mají svého zpěváka Foxyho rádi a proto mu po opravdu energických a šílených vokálních kreacích dávají oddechový čas. Čtyři minuty odpočíval zpěvák Foxy, aby opět řval na všechny kolem svým vokálem, který mě místy připomene slavného Billyho Milana (ex-S.O.D., M.O.D.). Neustoupíme ani o píď a tak se v rychlém tempu dostaneme až na samotný konec desky. Pokud jsme nyní jeli splašeným vlakem, pak konec jeho cesty bude opravdový náraz. Tím nárazem a barikádou v jedné osobě je myšlena skladba "Strangenotes". Skoro osm minut dlouhá skladba se opravdu vyjímá na celém albu. Celá skladba je ke všemu zcela instrumentální. Na rozdíl od předchozí instrumentálky "Future Primitive" je tahle hodně zajímavá. Nabízí v polovině zcela psychedelické pasáže a polohy (a i klavír jako nástroj), které se od thrash crossover kapely nečekají. Rozhodně mě však tahle skladba hodně bavila. Podle mě by dobře vynikala na soundtracku například k filmu HEAVY METAL. Povedené dílko dokazující jednak um muzikantů, tak i pokus o malé osvěžení.
Třetí deska liverpoolských chuligánů se opravdu povedla. Dokazuje všem, že kapela i po třech deskách dokáže bavit a nabízet nekompromisní hardcore energii. Doufám, že kapelu budu mít šanci vidět a zažít opět naživo. Rozhodně by se mi líbil samostatný koncert v klubu, který má dostatečný prostor pro pořádné pobavení fanoušků. Podle povedeného obalu bych pak celé album shrnul takto: "Velký medvěd na obalu, velká kapka rychlopalu." 26.7.2011 (ThrashPanda [9/10])



Article | SSS - Problems To The Answer (2011) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me