MUNICIPAL WASTE - Massive Aggressive (2009)


Máte chuť na thrashovou jednohubku? Něco co se vám do hlavy nasype rychleji než řeknete "Thrash Metal"? Pak tu pro vás existují američané MUNICIPAL WASTE! Kapela patří k nové vlně thrash metalu a stala se její nejznámější tváří. Kapela existuje již od roku 2001 (tedy 10 let) a už si dokázala vydobýt silné renomé. MW vydali čtyři dlouhohrající desky, dvě EP desky, 3 split albumy a jedno live DVD. My se nyní podíváme na zoubek poslední desce, a to z roku 2009, s názvem "Massive Aggressive". Co si na nás kapela přichystala? 13 rychlopalných písní a stopáž pod 30 minut. Rozhodně ploužáků a pomalých balad se nedočkáme. A to je sakra dobře! My netančíme ploužáky! My tančíme mosh!
Pokud už jste slyšeli předchozí desku "The Art Of Partying" (pro mnohé jejich nejlepší), tak víte, co vás čeká. Rychlý "prdelnatrhávací" thrashový crossover, který si nebere servítky. Dokonce o tom kapela přesvědčovala několikrát Českou republiku, nedávno dokonce na extremním festivalu Obscene Extreme. Poslední deska má třináct skladeb a celková délka desky nepřesáhla půl hodiny (přesně 28 minut). Od začátku do vás zběsilí Američané valí svojí agresivní hudbu. Píseň "Masked By Delirium" má chytlavou melodii a refrén, který se naživo bude několikrát opakovat. "Rychle, zběsile a thrash", tak by se asi jmenoval film, ve kterém by kapela vystupovala a hrála svojí hudbu. Písně "Mech-Cannibal" či "Divine Blasphemer" nijak nezpomalí a nenechají vás vydechnout. Ten správný mosh nastane u stejnojmenné písně "Massive Aggressive". Její houpavé a hutné riffy by rozhýbaly i mrtvého. Jestli jste nebo nejste fanoušci jaderné energetiky se neptá následující píseň "Wolves Of Chernobyl". Není nad radioaktivní vlky, co se vám zakousnou pořádně pod kůži. Mně tento song určitě pronikl do krevního oběhu a napáchal tam pěkné zlo. To se už jede rychle, že se vám hlava začne točit o 360 stupňů dokola jak ve filmu Vymítač ďábla. V půlce desky už nevnímáte, jak se písně jmenují, protože si jsou podobné. Není to ku škodě, protože krátká stopáž alba uběhne jak voda. Absolutní ultraspeed song "Shredded Offering" toho je důkazem. Rychlé a ostré riffy společně se štěkavým a nasraným vokálem, to jsou MUNICIPAL WASTE. Song "Wrong Answer" můžete vidět i jako videoklip s celkem vtipným obsahem znalostní soutěže. Doporučuji si ho tedy najít a vidět. Samotná píseň je předposledním kouskem na albu. Rozhodně patří k nejsilnějším věcem na albu se stádiovým pokřikem "YOU GOT THE WRONG ANSWER". A je tu konec alba. To to tak rychle uteklo? "Acid Sentence" je posledním zářezem na desce. Zároveň se jedná o nejdelší píseň (úctyhodné tři minuty). Z křesla se odlepuju pěkně spocený a naživo bych asi v tuto chvíli ždímal i své spodní prádlo.
Deska "Massive Aggressive" není nejlepším počinem (není psáno hanlivě) v diskografii kapely. Jen pracuje s tím, co už kapela předvedla na předchozích deskách. Dalo by se říci, že deska je to rutinérsky odehraná a nemá hluchá místa. Určitě své místo má a já jí hodnotím jako silně nadprůměrnou. Kapela hraje, co moc dobře umí a nepouští se do žádných experimentů. Naživo pak dokáží i s nadprůměrným materiálem divy a kotel před podiem dokáže žhnout jak láva. 23.6.2011 (ThrashPanda [7/10])



Article | MUNICIPAL WASTE - Massive Aggressive (2009) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me