HAEMORRHAGE - Hospital Carnage (2011)


Španělská goregrindová bruska Haemorrhage si připravila na letošní rok pro své zvrácené fanoušky novinku v podobě šesté řadovky. Ta tentokrát nese název "Hospital Carnage" a vyšla v květnu u labelu Relapse Records. Tahle pětice, která se ve svých řadách pyšní i zástupkyní něžného pohlaví (kytaristka Ana Belen de Lopez) nahrála pětatřicetiminutový matroš, který pořádně ostrým skalpelem rozkrájela do patnácti válů. Haemorrhage vždycky v minulosti kombinovali grindcore s prvky brutal death metalu. K tomu svou tvorbu okořenili gore přísadami a dávkou pořádné nechutnosti.
Již při poslechu úvodní skladby "Open Heart Butchery" se přesvědčuji, že Haemorrhage jsou zase na správném místě. Pomalejší až "valivé" kytary, hukot ze všech stran a typický Lugubriousův vokál tradičně plný krve. I v dalších válech jsou na tom španělští řezníci podobně. "Resuscitation Manoeuvres" se však již od začátku nese v pořádném tempu. Punkové bicí prokládané sólem, kterým jakoby Luisma rozřezával další kus lidské kůže. Podobně je na tom i například skladba "Fomite Fetish", ze které zahuhlaný sound udělá solidní old school vykopávku. S přibývajícím poslechem Haemorrhage ještě zvyšují tempo. Třeba skladba "Amputation Protocol". Zde skvěle vyznějí i doprovodné vokály, o které se postará Luisma. Postupně nás tahle parta tlačí ke konci celé desky. Přichází další várka válů, které v sobě skrývají chytlavé riffy, perfektní rytmiku, masakrující bicí, chrapot a texty, které pro nezasvěceného můžou opravdu znamenat smrt. Za zmínění jistě stojí kousky jako "Doctors Of Malpractice", "Splatter Nurse", "Hypochondriac" nebo "Necronatology", ve které se mísí grindová střelba s pomalými pasážemi.
Poslech desky "Hospital Carnage" uteče rychle jako voda, ale jinak to ani u kapel tohoto ražení být nemůže. Haemorrhage rozhodně nezklamali ani hudbou ani obalem desky, který je tentokrát mnohem více "gore", než u svých předchůdců. Výživný materiál, který především naživo musí bořit vše okolo, bude jistě chutnat každému, kdo někdy přičuchl ke grindcoru. Novinka je bezesporu dalším parádním a důležitým zásekem do diskografie Haemorrhage. A to nejen proto, že kapela nechala své hladové fans čekat na full album dlouhých pět let. 6.6.2011 (Thrashator [8/10])



Article | HAEMORRHAGE - Hospital Carnage (2011) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me