HENYCH 666 - Psychonaut [single] (2011)


Začínal jako bedňák Arakainu, záhy se však vyhoupl do pozice knížete českého black metalu a svůj (původně Herešův) TÖRR táhnul od roku 1986 až do loňského podzimu, kdy byl zbylými dvěma spoluhráči vyšachován (záměrně používám Vlastových slov) ze hry kvůli rozdílnému názoru na další vývoj a chod kapely. Následovala odmlka a několik měsíců nebylo o Vlastovi Henychovi slyšet, až najednou začal shánět spoluhráče pro svůj nový projekt, který pojmenoval HENYCH 666, částečně po sobě, částečně po kapele 666, kterou zakládal v roce 1984. Uplynulo dalších pár neděl a noví následníci starého Törru byli na světě.
Nyní vydává Henych 666 čtyř písňové EP "Psychonaut", k němuž natočili videoklip v režii španěla Jorge Sanchéze a které si můžete na jejich webu celé poslechnout. A co vám může podle některých zlých jazyků vyčpělý, starý Henych ještě nabídnout? Moderní zvuk, spoustu energie a pořádně nasraný thrash metal s pro autora velice typickými texty. Když to vezmu pěkně popořádku, pak úvodní "Zakrev" proklamuje Vlastovu chuť do další práce a dává znát tu spoustu kypící energie, která se v basákovi naakumulovala po odchodu z předešlého působiště. Následuje cover "Travestit" od Kurtizán z 25. Avenue a věru, zní lépe, než samotný originál. Číslo tři má druhá a poslední autorská pecka, titulka "Psychonaut", která možná vyjadřuje Vlastovi pocity poté, co byl vyhozen z Törru. O závěr singlu se postaral další cover, tentokrát od legendárních "Plastiků", "Magické noci" a právě na tuto píseň byl natočen výše zmíněný klip.
Po téhle malé ochutnávce u mě převládá názor, že skutečný duch Törru teď nepřebývá v uskupení okolo Oty Hereše a Radka Sladkého, ale v nové partě, kterou dal dohromady dlouholetý tahoun kapely Vlasta Henych. A možná, že jejich rozchod bude nakonec užitečný, protože tyhle lidi se už navzájem hudebně nijak nesvazují a tak se jejich vlastní tvorby mohou posouvat do nových směrů. 27.5.2011 (Rocker-Tialk [7/10])



Article | HENYCH 666 - Psychonaut [single] (2011) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me