ONSLAUGHT - Sounds Of Violence (2011)


Britští thrasheři Onslaught se na scénu po letech vrátili v roce 2005. O dva roky později vydali velice podařené album "Killing Peace" a já jsem byl opravdu zvědav, zda na ohlašované novince "Sounds of Violence" budou pokračovat ve vysokém měřítku. Deska "Sounds of Violence" vyšla v lednu letošního roku u AFM Records a obsahuje jedenáct skladeb, které vytvoří téměř osmačtyřiceti minutovou stopáž. Povedený, do šedé barvy zahalený obal s rudě svítícím logem "Onslaught" je tím prvním, co člověka zaujme, pojďme se ale podívat na to, co skrývá obsah nosiče.
Úvodní "pochodové" a temné intro "Into the Abyss" během své minutky připraví patřičnou atmosféru. Onslaught tak začínají řezat až ve druhé stopě. Tou je skladba "Born for War". Jak již název napoví - budou to jatka. Krátká vyhrávka a Onslaught spouští svůj arsenál se vší parádou. Výborné bicí, moderní sound. Zpěvák Sy Keeler pěkně přitlačil na pilu. V refrénu by svým vokálem mohl konkurovat kdejakému death metalovému řvounovi. Následující titulní skladba "The Sound of Violence" začíná pomalou vyhrávkou. Jenže pak se opět z Onslaught stávají řezníci jdoucí si pro svou oběť. Poněkud melodické linky tady opět převálcuje vokál. "Code black" má více jak šest minut, přesto nás Onslaught příliš šetřit nehodlají. Pomalejší začátek s následujícími téměř "hardcore" riffy nás nutí pokyvovat si hlavou. Skladba se nese v možná pro thrash trochu netypických melodiích. Po kytarovém sólu Niga Rocketta skladba zpomalí, vynikne zde hra Jeffa Williamse na basu. "Rest in Pieces" je hned od prvních úderů pěknou řezničinou. Sy Keeler zařazuje ještě vyšší rychlost. V polovině skladby je pouze trochu času na oddech. Následuje ještě jedno sólo. Paráda. Přichází "Godhead" s jasným cílem pokračovat v nastoleném tempu. Hned v úvodní pasáži netypicky zařazené kytarové sólo. Klasický riff a už Keelerův štěkot. Působí tady jako hodně nasraný buldok. "Hatebox" je dalším válem, kterým se nás Onslaught snaží zničit. Po úvodních vyhrávkách spouštějí přesně tak, abychom pařili. Podle mého názoru je "Hatebox" dobrou volbou pro živé hraní. Až poněkud skočné pasáže jsou toho jasným příkladem. Osmá skladba je "Antitheist", která je nejdelší na celé desce. Šest a půl minuty klasické práce Onslaught. Pomalý kytarový začátek, s rozjezdem přichází sólo a hutný zvuk, který je na celé desce velmi dobrý. "Antitheist" má několik pomalejších pasáží, které zklidní nejen skladbu, ale i celé album. V deváté "Suicideology" se Onslaught zase vracejí k masakrování všeho okolo. Sypačka jak hrom. Přichází outro "End of the Storm", které perfektně uzavře další studiovku těhle veteránů z Bristolu. Jako bonus nám Onslaught připravili cover skladby "Bomber" od legendárních Motörhead. Tady si všichni zapogujeme i za doprovodu dvou hostů. Prvním z nich je Tom Angelripper (Sodom) a tím druhým je sám velký Phil Campbell (Motörhead).
Onslaught na své novince "Sounds of Violence" odvedli poctivou práci a potvrdili svůj vysoký standard. "Sounds of Violence" si jistě najde mnoho fanoušků starého i moderního thrash metalu. 7.4.2011 (Thrashator [8/10])



Article | ONSLAUGHT - Sounds Of Violence (2011) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me