MOTÖRHEAD - The Wörld Is Yours (2010)


Nová deska britské legendy Motörhead s názvem "The Wörld Is Yours" je v pořadí již dvacátou a doufám, že zdaleka ne poslední řadovkou této kultovní kapely! Nahrávka tentokrát vyšla pod patronátem labelu Motörhead Music/EMI Music Services a ne u Steamhammer/SPV, jak tomu bylo u předchozích desek. Producentem novinky jest osvědčený Cameron Webb, jehož jméno je spojeno s Motörhead od desky "Inferno" z roku 2004. Sestava je neměnná už od alba "Overnight Sensation" a jen pro neznabohy uvedu jména Lemmy Kilmister, Phil Campbell a Mikkey Dee.
Osobně mám to štěstí vlastnit CD z limitované edice britského časopisu Classic Rock Magazine, kde vyšla jako příloha. Celý tento 130 stránkový výtisk je věnován pouze Motörhead a krom CD (v kvalitním obalu v tvrdých deskách), je zde pro fanoušky přichystán i velký oboustranný plakát, kovový oznak, spousta čtení a to vše bohatě doplněno fotkami.
"The Wörld Is Yours" obsahuje deset skladeb o celkové délce 39:15, což je dle mého názoru naprosto ideální. Album má velice dobrý zvuk (nahrávalo se v kalifornském Studiu 606 Davea Grohla), ale u takových zkušených veteránů nelze ani nic jiného očekávat. Lemmyho klasická, zkreslená basa a chraplavý zpěv (o kterém kdysi někdo napsal, že při poslechu jen čeká, až z repráku vyletí kus zakrvavené plíce) patří k Motörhead tak jako k autu kola. K tomu ještě Campbellova parádní kytara, Deeho rytmika a Motoři šlapou jak hodinky. Úvodní věc "Born To Lose" je už podle názvu nezaměnitelná a z celé desky asi i nejvíc metalová. Tlučmistr Mikkey Dee zde nenechává kopáky spočinout skoro ani na chvíli a i přesto, že to není extra rychlá vypalovačka, na úvod se hodí znamenitě. Druhá věc "I Know How To Die" je již svižnější záležitost a rozhýbe při poslechu do taktu celé tělo. Následují fláky "Get Back In Line", "Devils In My Head", "Rock´n´Roll Music" a "Waiting For The Snake", které šlapou víceméně v podobném středním tempu, osvědčeným způsobem made in Motörhead. Sedmou skladbou je pomalejší a temnější píseň s výborným textem, "Brotherhood Of Man". Svým rytmem a atmosférou trochu připomíná klasiku "Orgasmatron". Lemmyho vokál je zde zlověstný a níže posazený. Osmička je další metalovější věc jménem "Outlaw", kde se opět o trošku víc vyřádí i pan Mikkey Dee, aby to posléze naplno rozjel ve skvělé, energické vypalovačce "I Know What You Need" a v zápětí jsme u poslední skadby "Bye Bye Bitch Bye Bye", jenž je velice povedenou rokenrolovou tečkou za celou deskou.
Na závěr můžu říci, že "The Wörld Is Yours" je rozhodně povedená deska a i když ničím zvláštním nepřekvapí, tak určitě nezklame a jistě se hrdě zařadí do diskografie Motörhead. No a v každém případě stoprocentně věřím Lemmymu, když říká: "Rock´n´Roll music is my religion, I don´t need no miracle vision!" 17.3.2011 (sekersson [8/10])



Article | MOTÖRHEAD - The Wörld Is Yours (2010) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me