JOE COCKER dnes v Praze představí nové album Fire It Up


V pražské O2 aréně dnes vystoupí britský zpěvák JOE COCKER. Interpret proslulý svým jedinečným hlasem představí nové album "Fire It Up". Do metropole se vrací po třech letech. Na stejném místě koncertoval v listopadu 2010, kdy prezentoval desku "Hard Knocks" i mnoho hitů ze své dlouhé kariéry od 60. let až po současnost. Koncert podle pořadatelů sledovalo přibližně 6000 diváků. 

Cocker navštíví metropoli v rámci svého evropského halového turné Fire It Up. Stejnojmenné album obsahuje klasické soulové písně, balady i energické skladby. Umělec, jenž obdržel cenu Grammy, Zlatý glóbus i Řád britského impéria, vedle novinek na novém turné nabízí také hity jako You Can Leave Your Hat On, Unchain My Heart nebo Up Where We Belong.

Joe Cocker se narodil 20. května 1944 jako John Robert Cocker v Sheffieldu. S hudbou začínal jako bubeník. První vrchol popularity zažil zpěvák s nezaměnitelným chraplavým hlasem v roce 1969 po vystoupení na Woodstocku. Poté prožil divoké období, kdy holdoval alkoholu i drogám. Za svou dlouhou kariéru stihl vydat řadu dobře přijatých studiových i koncertních nahrávek.

19.5.2013 (ČTK)



Article | JOE COCKER dnes v Praze představí nové album Fire It Up • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me