BOB CATLEY - Immortal (2008)


Robert Adrian ´Bob´ Catley je známý především jako frontman hardrockových Magnum. Když však v roce 1995 ukončili činnost a následně jí roku 2001 obnovili, Bob Catley využil tuto pauzu ke svému solovému projektu, skupině Hard Rain. Po vydání dvou alb skupinu rozpustil a rozhodl se vydat na sólovou dráhu. Své první sólové album vydal v roce 1998 a k dnešnímu dni jich má na kontě již sedm.
Poslední album z roku 2008 dostalo název "Immortal". Toto album je od všech předchozích výjimečné hlavně tím, že veškerou hudbu a texty napsal Magnus Karlsson známý ze svého vlastního projektu Allen / Lande. Musím upřímně říct, že to byl hlavní důvod, proč jsem si tuto desku pořídil. Byl jsem si jistý, že to špatná deska nebude. A měl jsem opravdu. Už od první předehry ke skladbě "Dreamers Unite" se rozjíždí parádní záležitost plná melodického hardrocku. Stroj, kterému nechybí vůbec nic. Jemný zvuk kytar, příjemné bicí a klávesy, které doplňují celou tu úžasnou atmosféru.
"We Are Immortal", "End Of The World" a "Open Your Eyes" se vezou ve stejném duchu bezvadných melodií. Ve třetí "End Of The World" si dokonce vystřihl solo i sám autor celého alba Magnus Karlsson. Páta skladba "The Searcher" je krásnou baladou, které neschází vůbec nic. "One More Night" nás opět vtáhne do světa fantazie. Kytary, klávesy, bicí a bezvadný hlas. "Light Up My Way" a "You Are My Star" jsou jen dalším pokračování konceptu tohoto skvělého alba. "War In Heaven" s pěknou předehrou má nezvyklý nástup od jiných skladeb. Zajímavý úvod ve spolupráci zpěvu Boba Catleyho za doprovodu kytary Dennise Warda nás připravuje na opravdovou válku v nebi a pokračuje do desáté "Win The Throne". Středně valivé tempo u "Haunted" je mírným uklidněním rozbouřených emocí. Ano, emocí. Tohle album je totiž nabité jak energií tak i emocemi, které se přenášejí z každé jednotlivé skladby. Kousek po kousku, tón po tónu. Posledním songem na tomto nádherném albu je "Heat Of Passion". Smutná balada odhalující světlou a temnou stránku života, citů a možná i snů.
Tohle album nemůže zklamat nikoho, kdo má rád melodie. Protože tohle album je prostě plné melodií... 21.1.2011 (powerhome [10/10])



Article | BOB CATLEY - Immortal (2008) • Deadzine.eu





© 2024 Deadzine.eu
deadzine[at]proton.me